Tour de France

Kun én trøje havde fået INEOS-duo til at vente på styrtet komet, mener ekspert

Schweiziske Marc Hirschi havde måske stadig haft chancen for en etapesejr på 18. etape, hvis hans trøje havde været gul frem for hvid.

Traditioner og uskrevne regler har været en del af gentlemansporten cykling i mange år.

Derfor kunne INEOS-duoen Richard Carapaz og Michal Kwiatkowski have valgt at vente på den sidste mand i udbruddet på Tourens 18. etape, Marc Hirschi, der kort forinden styrtede på en nedkørsel.

De stoppede dog ikke; det gjorde schweizerens drømme om en etapesejr til gengæld. Og det er helt fair, vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det havde været gentlemanagtigt at vente på Hirschi. Men man skal også huske på, at det var hans egen fejl. Han kørte alt for hurtigt ind i svinget og tog lidt for stor en chance, og så endte han med at vælte.

- Han lavede selv fejlen og kom til at bøde for den, konstaterer Chris Anker Sørensen.

Én ting kunne dog have reddet Hirsci. Ikke fra skrammer og sår. Men drømmen om en etapesejr havde måske stadig været der.

- Hvis den gule trøje havde væltet på samme måde, havde de andre givetvis ventet. Men her havde det stadigvæk også været lidt tvivlsomt. Men den gule trøje er så speciel en trøje.

INEOS-duo kørte videre

INEOS-rytteren Kwiatkowski sad lige bag Hirschi, da han styrtede, og etapevinderen overvejede da heller aldrig at vente.

- Da han tog chancen og svinget alt for stærkt, var jeg lige bag ham. Da jeg så det, bremsede jeg. I det øjeblik er det bedre at køre 99% og køre sikkert end at risikere så meget på nedkørslen.

- Og han var alligevel ikke interesseret i at arbejde, så vi koncentrerede os bare om vores eget løb og kiggede os ikke tilbage, siger Kwiatkowski.

Over stregen med armene om hinanden - Carapaz og Kwiatkowski sørger for oprejsning til et hårdt ramt INEOS-mandskab.

Hirschi: Fortjent sejr

Marc Hirschi fuldførte etapen og kom i mål som nummer 13. Han melder efter etapen om smerter, men at han nok skal være klar til 19. etape.

Den normalt så stærke nedkører blev overrasket, da cyklen pludselig gled under ham.

- Jeg ville lukke det lille hul til Carapaz. Jeg havde et andet hjul på end normalt, og det var jeg ikke vant til, så jeg gled, siger Hirschi til TV 2 SPORT.

Trods den ærgerlige udvikling kan han stadig glæde sig over sin konkurrents succes.

- Kwiatkowski var virkelig stærk i udbruddet. Han arbejde virkelig hårdt. Han havde helt sikkert fortjent at vinde.