Tour de France

Nu forklarer Bardet, hvorfor han gennemførte etape med hjernerystelse

Den 29-årige AG2R La Mondiale-stjerne Romain Bardet var nødt til at ligge i mørket for at have det godt efter sit styrt.

Romain Bardet er i bedring, men døjer stadig med skaderne efter sit alvorlige styrt på Tour de Frances 13. etape.

Det fortæller han onsdag aften til Vélo Club ifølge francetvsport.

- Jeg har haft fire virkelig hårde dage efter styrtet. Men i de seneste 48 timer har jeg haft det meget bedre.

AG2R La Mondiale-stjernen styrtede på 13. etapes nedkørsel og slog sit hoved. Det gik dog først op for ham, da han kørte over målstregen tiljublet af hjemmepublikummet i sin baghave i Auvergne-regionen.

For etapens resterende 90 kilometer gennemførte han med en hjernerystelse.

- Hvad, der fik mig til at køre i mål efter mit styrt? Jeg ved ikke, om vi kan tale om mod, siger han og tilføjer:

- Det var etapen, der betød mest for mig. Vi var på min hjemmebane. Holdet gjorde et fantastisk stykke arbejde, og vi var meget bedre placeret end forventet. På det tidspunkt havde vi ingen grænser for, hvad vi kunne nå i klassementet. Så det første, jeg tænkte på, var at komme tilbage i sadlen og gennemføre.

Da han havde passeret målstregen, gik det for alvor op for ham, at alt ikke var, som det skulle være.

- Jeg havde kvalme, hovedpine og var svimmel. Jeg var nødt til at ligge i mørket for at have det godt. Doktoren var ikke i tvivl: Jeg kunne ikke fortsætte næste dag.

Lyn-analyse

Det er ikke en optimal situation, at han kører rundt med en hjernerystelse. Han skulle helst være stoppet, for det var halvvejs på etapen.

Men det ligger i cykelrytterens DNA, at man ikke giver op. Man har instinktivt i sig, at det er op på cyklen og så videre. Det er af sted og se, hvad der sker. Derfor hører man også om folk, der gennemfører etaper med brud.

Vil tilbage hurtigst muligt

Nu har Bardet haft en håndfuld dage i rolige omgivelser, og det alvorlige styrt har ikke fået ham på andre tanker. Han er opsat på at komme tilbage i cykelfeltet.

Og det kan meget vel allerede blive i dette kalenderår. I hvert fald hvis det står til ham selv.

- Er min sæson forbi? Nej, det håber jeg ikke. Jeg får god hjælp. Jeg styrtede tæt på mit hus, hvilket er en fordel. Jeg er i gang med min rehabilitering i samarbejde med lægerne. Det hele afhænger af, hvordan jeg kommer mig, og hvad neurologernes melding er.

29-årige Bardet er i gang med sin sidste sæson for AG2R La Mondiale. De næste to sæsoner foregår på Team Sunweb for franskmanden, der er sluttet på Tour de France-podiet to gange.