Tour de France

Smukt øjeblik gav gåsehud før målstregen: - Jeg vil aldrig glemme det

INEOS fik fuld valuta for sine angreb i 18. etapes bjerge. Senere dedikerede etapevinder Kwiatkowski sejren til afdøde Nicolas Portal.

Genoprejsning.

Det har været temaet for INEOS-mandskabet, efter at holdets Tour de France faldt sammen i takt med Egan Bernals nedtur og senere exit inden 16. etape. Og oprejsning fik de på torsdagens 18. etape.

Her kørte det stjernespækkede mandskab sig til en et smukt plaster på såret i en dobbelttriumf med etapevinder Michal Kwiatkowski og Richard Carapaz arm i arm.

- Vi begge nød de sidste kilometer. Så det er utroligt, siger den polske etapevinder.

- Det var noget af en dag. Jeg kan ikke beskrive, hvor taknemlig jeg er for hele holdet og for Richard. Jeg vil aldrig glemme det.

Dedikerer sejr til afdød sportsdirektør

Det er holdets første Grand Tour-etapesejr, siden Sky blev til INEOS i 2019.

Et mindeværdigt øjeblik, som holdets tidligere sportsdirektør Nicolas Portal ikke blev vidne til. Han døde nemlig i marts i en alder af 40 år efter et pludseligt hjertestop. Derfor var den afdøde franskmand, der var sportsdirektør for Sky og INEOS siden 2011.

- For Nico, skriver Kwiatkowski på Twitter.

Vished om dobbeltsejr gav gåsehud

Og flere kilometer før mål var der ingen tvivl om, at en INEOS-rytter ville vinde etapen. Og det fik Kwiatkowski, der vandt VM i 2014, til at tænke over det, han var i færd med at opnå.

- Jeg har haft nogle fine øjeblikke i cykling, men det var en ny oplevelse. Jeg havde gåsehud på de sidste kilometer, fordi jeg vidste, at forspringet var så stort, at vi ville vinde.

De to holdkammerater kørte ikke om etapesejren. Carapaz samlede point til bjergtrøjen undervejs og skal køre i prikker fredag, mens Kwiatkowski nu kan kalde sig for etapevinder i Tour de France.

Begge fik noget med fra etapen, og derfor er der dækket op til fejring på hotellet senere hos et hold, der endelig har noget at smile over efter Bernals nedtur.

- De seneste tre dage forsøgte vi alt, vi kunne, for at komme i udbruddet og vinde etapen. Og i dag fandt vi de bedste ben nogensinde frem.

- Vi kommer til at fejre sejren stort. For vi alle fortjener det efter så mange etaper.

Ekspert: En trøstepræmie og reddet ære

Ifølge cykelekspert Chris Anker Sørensen har de også god grund til at fejre sejren.

- Fedt at se den måde, de kørte ind over stregen, hvor de satte det hele på plads. Snakken om stor krise hos INEOS blev manet til jorden, siger han.

Men Tour de France er stadig ikke reddet - og det bliver det heller ikke.

- De kom her for at vinde Tour de France med Bernal. De får en trøstepræmie og reddede æren.