Tour de France

Tilbød selv sejren til holdkammerat - rigtig smukt, siger ekspert

INEOS-duoen Richard Carapaz og Michal Kwiatkowski krydsede målstregen med få centimers forskel. Det var dog ikke tilfældigt, at sidstnævnte vandt.

Når plan A ikke virker, må man ty til plan B.

Det lyder mere simpelt, end det er, men INEOS har i den grad præsteret netop det. Holdets klassementschancer blev tabt, da Egan Bernal valgte at udgå af Tour de France.

Siden da har INEOS i stedet jagtet etapesejre. Og torsdag gik det hele op i en højere enhed, da Kwiatkowski og Carapaz krydsede målstregen med armene om hinanden.

Der var de sidste mange kilometer ingen tvivl om, de to skulle duellere om etapesejren. Det blev dog aldrig til en duel, da den ene gav sig.

- Richard (Carapaz, red.) foreslog, at han ville lade mig vinde, fordi han havde sikret sig den prikkede bjergtrøje. Og det er utroligt gjort af ham. Han er en super person, som er meget ydmyg.

- Så jeg kunne simpelthen ikke sige nej til hans forespørgsel. Så nu skal jeg bare sikre mig, at han får sine prikker med til Paris, siger Kwiatkowski til TV 2 SPORT.

Det var derfor ikke et tilfælde, at polakkens hjul krydsede målstregen et par centimeter før sin holdkammerats.

Richard Carapaz havde da også rigeligt at glæde sig over i forvejen, da han undervejs på etapen kørte sig i den prikkede bjergtrøje.

’En god fordeling’

Derfor var dagens udfald ganske naturligt. Det fortæller Carsten Jeppesen, der er teknisk direktør hos INEOS, til TV 2 SPORT.

- På en etape som i dag kan man ikke aftale sådan noget. Det er et spørgsmål om, hvad man har, og hvad man ikke har. Den ene får bjergtrøjen, og den anden får etapesejren, så det er vel en god fordeling.

Det var en naturligt udfald?

- Ja, absolut.

Kwiatkowski fik lov til at trille i mål et par centimeter foran Carapaz.

Ekspert hylder beslutningen

De ’naturlige’ scener skabte dog også spørgsmålstegn. For det her kan vel reelt set betegnes som aftalt spil?

Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen dog ikke på nogen måde. Han hylder i stedet de flotte scener, der udspillede sig blandt de to holdkammerater.

- Jeg synes, det her var rigtig, rigtig smukt, fordi de er holdkammerater. Det havde været noget andet, hvis det ikke var to holdkammerater, der kørte sådan her. Det vil man jo ikke se, for der skal man jo køre mod hinanden.

- Det var en holdsejr, som jeg synes, de sluttede af på flot, flot manér ved at køre sammen over stregen, siger den tidligere cykelrytter.

'Cykling er en holdsport'

Richard Carapaz virker dog heller ikke til at have fortrudt sin beslutning.

Han gør efter sejren også selv opmærksom på, at cykling er en holdsport.

- FANTASTISK. Cykling er en holdsport, og det er specielt at vinde på denne måde. Kwiatkowski har ofret mange individuelle sejre for holdet, så jeg er begejstret for ham, skriver han i et opslag på Twitter.