10. etape | Castro Urdiales > Suances | 30. oktober

16x9
10. etape, Vuelta a España 2020 Foto: lavuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Sam Bennet

**** Jasper Phillipsen

*** Magnus Cort

** Luis Leon Sanchez, Rui Costa

* Jon Aberasturi, Dion Smith, Gerben Thijsen

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Endnu en dag for sprinterne.

Nøglepunkt

Opløbet stiger svagt de sidste to km, og dermed er det en spurt, hvor du nemt kommer til at åbne for tidligt.

Ruten

Dagens etape er i Cantabria, en del af Spanien, der er kendt for sine mange stigninger. Feltet holder sig dog ude ved kysten med udsigt over Biscayen hele dagen. Dermed er det småt med højdemeterne undervejs, og alt taler for, at det igen i dag bliver en massespurt.

Som læsere af Rasmus Klump allerede vil vide, ja, så er vejret meget omskifteligt i Biscayen. Dermed kan der både blive regn, sol, blæst og vindstille undervejs på etapen. Så selvom profilen ligger op til en rolig dag på kontoret, kan vejret godt spille feltet et puds, således vi får sidevind og slagregn undervejs.

Selve spurten stiger med omkring fire procent i snit i de sidste to km. Det vil sige, at der er mulighed for en stærk rytter at lave et nummer i finalen. Vi så jo faktisk Sam Bennet selv lave det nummer på afslutningen i Oviedo, som godt nok steg lidt mere end fire procent, men alligevel godt kan sammenlignes med etapen i dag.

Selvom Sam Bennet lykkedes med at køre udefra, skal man som sprinter passe på, man ikke åbner for tidligt. Man skal vente lidt længere tid end normalt, når det er en stigende spurt.

Der var også mål i Suances tilbage i 2008, men der havde feltet været på rundtur i Cantabrias mange bjerge inden, og der var i den grad spredning på feltet. Paolo Bettini tog sin sidste sejr i karrieren den dag, foran tre landsmænd Rebellin, Cunego og Ballan.