Tour de France

Bjarne Riis synes, sodavandshistorie er tarvelig og ærgerlig

Man må ifølge Bjarne Riis gerne drikke en sodavand efter en hård etape, men han vil have, at hans regel bliver omtalt seriøst.

- It’s back!

Ordene kom fra Michael Valgrens mund efter torsdagens 18. etape sekundet efter en stor tår af læskedrikken Fanta. Altså en sodavand, som Bjarne Riis, chef på NTT Pro Cycling, i weekenden havde forbudt rytterne at drikke.

Forbuddet blev dog tilsyneladende lempet efter den hårde bjergetape. Det fortæller Bjarne Riis, efter at han er blevet vist klippet med Valgrens tår i AftenTouren på TV 2.

Må Valgren godt drikke en sodavand?

- Selvfølgelig må han det. Jeg har ikke noget imod det - specielt efter etapen. Der fortjener de en sodavand. Jeg synes, at historien er tarvelig og ærgerlig, hvis jeg skal være ærlig, siger Bjarne Riis.

Riis mener det seriøst

Det, der ærgrer Bjarne Riis, er, hvis der bliver lavet sjov med reglen.

Den er nemlig alt andet end sjov, hvis man spørger medejeren af Tour de France-mandskabet.

- Jeg mener det faktisk rigtig, rigtig seriøst. Cykelrytterne ved godt, hvornår der er tid til at drikke en sodavand, og hvornår der ikke er tid til at drikke en sodavand. Det er egentlig bare dét, det kommer an på, slår han fast.

Derfor har han heller ikke noget problem med, at en af hans ryttere får sodavand efter en hård og varm etape.

- Der er flere nuancer af den (reglen, red.). Jeg tror, at vi skal passe på, at det ikke bliver en sladderbladshistorie, der er fuldstændig useriøs i forhold til, at vi snakker om professionelle cykelryttere, som skal gøre nogle ting og præstere. Der er nogle regler, og sådan er det.

Bjarne Riis' NTT-mandskab har ikke haft det Tour de France, de drømte om, da de stillede til start i Nice for små tre uger siden.

Uheldet har nemlig forfulgt holdet, der har måttet undvære profilerne Domenico Pozzovivo og Giacomo Nizzolo, som forlod løbet tidligt.

En andenplads og tredjeplads på henholdsvis 7. og 3. etape har været højdepunktet i årets løb for Riis' mandskab.