Tour de France

Kragh gik stik imod den besked, han gav Mørkøv midt på etapen

Søren Kragh Andersen befandt sig pludselig i en situation, hvor han var tvunget til at tænke anderledes. Og det gjorde han.

Det lå ikke i kortene, at Søren Kragh Andersen skulle stå som vinder af Tourens 19. etape et par timer inden triumfen.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Michael Mørkøv

Det fortæller hans danske Tour-kollega Michael Mørkøv, som havde en samtale med danskeren i feltet undervejs på etapen.

- Det er imponerende. Det er ikke meget mere end et par timer siden, at han sagde til mig, at han bare glædede sig til at komme hjem herfra. Så at han nu snupper sin anden etapesejr, er helt fantastisk, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Inden etapen havde Søren Kragh Andersen heller ikke de store forventninger til egen indsats.

18 etaper inde i Touren var hans stænger nemlig så småt begyndt at klage, og det var tilmed slet ikke planen, at danskeren skulle få muligheden for at vinde etapen.

- Jeg er selv overrasket. De sidste tre dage i bjergene blev jeg mere og mere træt. Jeg var faktisk bekymret inden i dag og tænkte: ”Åh, vi skal køre finale for Cees (Bol, red.)”.

- Mine ben var ved at blive meget ømme. Men ja, jeg fik spinnet benene de første 100 kilometer, og de blev bedre og bedre, siger Søren Kragh Andersen.

Mørkøv har ”aldrig oplevet noget lignende”

Undervejs på etapen fik en gruppe med 12 mand hul til feltet på en etape, der pludselig udviklede sig uroligt.

Michael Mørkøv så til fra feltet, mens han hørte meldinger i radioen om kaoslignende tilstande.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi sidder jo egentlig og er ved at gøre os klar til finalen. Jeg er ved at køre mig frem og sætte mig op til at skulle ind og køre en massespurt, siger Mørkøv og tilføjer:

- Pludselig glider den lille gruppe af sted, og klassementsholdene blokerer fuldstændig vejen på nedkørslen. Vi havde heldigvis Sam (Bennett, red.) med, så for os er det en fin situation. Men det er meget usædvanligt.

Skulle ændre plan

I gruppen sad Søren Kragh Andersen også, og den stærke samling af klassikerspecialister fik hurtigt et minuts forspring. Og så kunne Søren Kragh Andersen ane en mulighed for sin anden Tour-etapesejr.

- Det var også meget overraskende for mig, at muligheden opstod. Mit arbejde var faktisk bare at være repræsenteret i de grupper, de kom afsted. Da vi havde halvandet minut, skulle jeg ændre mit mindset fra at hjælpe til at skulle gribe chancen.

Chancen greb han. Han formåede at holde en stjernebesat gruppe 53 sekunder bag sig og sikre Danmark sin 21. etapesejr i Tour de France.