Tour de France

Søren Kragh skreg kort før sejr - troede ikke på melding

Søren Kragh Andersen kunne ikke fatte, at han næsten var et minut foran forfølgerne, da der manglede under 1000 meter af 19. etape.

Et angreb med 15 kilometer til mål fra en stærk fynbo på Tour de Frances 19. etape viste sig at være uimodståeligt.

Manden med angrebet hedder Søren Kragh Andersen, og på grund af angrebet har han nu vundet to etaper i dette års Tour de France. Han var dog ikke overbevist om, at sejren var hjemme kort før målstregen og måtte hente hjælp hos manden på motorcyklen ved siden af ham.

- På sidste kilometer skreg jeg: "Kan du bekræfte, at jeg er foran med et minut?" Jeg troede ikke på det, siger etapevinderen og tilføjer til TV 2 SPORT:

- Han sagde, jeg havde 45 sekunder med tre kilometer igen, og det kunne jeg ikke rigtig tro på. Så jeg råbte til motorcyklen: ”Hvor meget tid har jeg?”, og så sagde han, ”du har et minut, så tag det bare roligt”. Så det var positive nyheder.

Ingen var i nærheden af den 26-årige Sunweb-dansker, som vandt etapen med 53 sekunder ned til forfølgerne.

- Så tænkte jeg på, at det blev til to etapesejre i samme Tour de France. Jeg er uden ord. Jeg kunne ikke have drømt om noget bedre, siger han.

Med sejren skriver Søren Kragh Andersen igen dansk Tour de France-historie. Kun Michael Rasmussen i 2007 og Bjarne Riis i 1996 har taget to danske etapesejre i samme Tour de France før ham.

Søren Kragh tænkte "av", da han så sig omkring

Søren Kragh Andersen fandt den perfekte timing i en lille gruppe, hvor han sad med stjerner som Peter Sagan, Matteo Trentin, Greg van Avermaet og Sam Bennett.

Her kørte han med 15 kilometer til mål kontra på et angreb fra Matteo Trentin, som blev hentet.

- Da jeg så gruppen, tænkte jeg: "Av. Her er alle de bedste ryttere i verden". Jeg tænkte: "Hvordan slår jeg dem her?" Men momentet kom efter Trentins hårde angreb.

- Jeg var også på grænsen, men jeg tænkte: "Okay. Hvis jeg får et lille hul, begynder de måske at kigge på hinanden. Og det var præcis det, der skete." Det var mit held.

Søren Kragh har sikret Danmark sin 20. og 21. etapesejr i verdens største cykelløb.

En bedrift, han nok sent glemmer.

- Jeg kommer til at huske denne Tour resten af mit liv. Det her er et minde for livet, og jeg er bare superglad.

Det bliver ikke smukkere. Søren Kragh Andersen vinder 19.etape af Tour de France. Video: Magnus Stig Christensen