16. etape | Salamanca > Ciudad Rodrigo | 6. november

16x9
16. etape, Vuelta a España 2020 Foto: lavuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Tim Wellens

**** Michael Woods

*** Alejandro Valverde, Omar Fraile

** Bruno Armirali, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli

* Alex Aranburu, Michel Valgren, Magnus Cort

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Hvis bare der havde været mål dér, hvor spurten er.

Nøglepunkt

Efter spurten fortsætter det op ad nogle kilometer. Det kan være et OK afsæt for en udbryder, da det meste af vejen herefter er nedad.

Ruten

Efter en relativ let start de første 77 km følger to kategoriserede stigninger, en andenkategori og en førstekategori. Sidstnævnte er ret lang, hele 23 km, men kun med 3,4 procent i snit. Der er dog tre hårde km, som starter med 7 km til toppen. Det er her, man kan angribe, hvis man ønsker det. Problemet er bare, at der resterer hele 36 km fra toppen til mål.

Dermed kunne det meget vel igen i dag blive en dag, hvor udbryderne holder hjem og skal duellere om sejren. Man skal dog huske på, at der sidste år også var 35 km hjem fra toppen af førstekategori-bjerget på næstsidste etape, og det holdt jo ikke Tadej Pogacar tilbage. Ikke nok med, det ikke holdt ham tilbage, han fik jo også fuld valuta for sit forsøg.

Det, der dog kan holde folk tilbage, er den hårde etape, der venter i morgen. I tilfældet fra sidste år manglede der jo kun Madrid, og dermed var der ikke så meget andet at gøre end at sætte alt på ét bræt. Så jeg tror altså, at vi må vente med det store klassementsslag til i morgen og tage til takke med en kamp om etapesejren mellem udbrydere.

Det er også sidste chance for mange ryttere i feltet og nok også mange hold for at vinde en etape. Dermed bliver der endnu en gang en stor kamp for at ramme udbruddet.