21. etape | Mantes-la-Jolie > Paris | 20. september

Champagne og en af de mest ikoniske massespurter venter på Tourens sidste etape.

square to 16x9

Favoritter

***** Sam Bennett

**** Caleb Ewan, Wout van Aert

*** Elia Viviani, Alexander Kristoff

** Cees Bol, Mads Pedersen

* Bryan Coquard, Niccoló Bonifazio

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så ruten

Så er det snart champagnetid.

Nøglepunkt

Sidste sving fra Concordepladsen inde på Champs-Élysées - lige før spurten.

Hvis jeg var sportsdirektør

Hos et hold som Team Sunweb, ville jeg prøve at lave nummeret med, at Cees Bol slipper hjulet på sin leadout-mand, Casper Pedersen, i sidste sving. Danskeren skal så prøve at køre den hjem derfra. Den er svær at få til at lykkes, men hvis den gør, er det alligevel en vild måde at vinde på.

Betydning for klassement

Så tæt på nul, som man overhovedet kan komme.

Dagens dansker

Michael Mørkøv skal ud i en sidste omgang leadout for sin kaptajn, Sam Bennett, i dette års Tour de France.

Ruten

Som altid afsluttes der på Champs-Élysées med otte omgange på den brostensbelagte boulevard. Alt er dog ikke helt, som det plejer at være. Normalt kører de i sommersolens sidste stråler, men i år er vi jo i slutningen af september.

Paris Frankrig, 20. okt 2020, 08:00

11 Skyet Regnbyger 3 m/s Svag vind fra syd 0 mm

Det vil sige, at vi jo måske godt kan få efterårssolen at se over Paris, men risikoen for regn og våde veje er lidt større. I vådt føre vil det hele jo også blive mere uforudsigeligt, og chancerne for, at udbryderne kan snyde sprinterne, er større end normalt.

Alt taler dog for, at det bliver en spurt, og det er også en af de eneste gange i årets løb, jeg faktisk håber på en spurt. Jeg elsker at se feltet komme smadrende henover Concordepladsen og se kampen for at komme igennem sidste sving ind på Champs-Élysées i den rigtige position.

Selvom starten af etapen er paradekørsel, klassementet er afgjort, og de fleste af trøjerne er fordelt, er de otte omgange inde i Paris’ centrum skam hårde nok. Brostenene er slet ikke, som dem man kører på i Roubaix, men alligevel irriterende og nok til, at de efterhånden trætte ben bliver udfordret.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 21. etape. Video: TV 2 SPORT