Tour de France

”Den samme f…ing fyr” - store frustrationer efter nyt nederlag til Søren Kragh

Mitchelton-Scott med danske Christopher Juul-Jensen på holdet måtte nøjes med andenpladsen på 19. etape, da Søren Kragh Andersen triumferede.

14. etape

  1. Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)
  2. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott)

19. etape

  1. Søren Kragh Andersen (Team Sunweb)
  2. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott)

Selvom det kan være svært at tro på, så er der tale om to forskellige etaper i årets Tour de France - begge med dansk etapesejr og begge med Mitchelton-Scott-sprinteren Luka Mezgec som nummer to.

For nok har de slovenske ryttere domineret årets klassement i Touren, men når det kommer til den direkte duel mod danske Søren Kragh Andersen om etapesejren, er Sloveniens Luka Mezgec blevet henvist til andenpladsen - to gange.

"Den samme fucking fyr"

Fredag eftermiddag i den franske by Champagnole fik det i den grad frustrationerne frem. Det viser Mitchelton-Scotts daglige video fra Tour de France, hvor de efter etaperne giver et unikt indblik i holdets taktik og de bramfri reaktioner, der følger med. Både når de vinder, og når de taber, som de gjorde på 19. etape, hvor der var dansk triumf og endnu en andenplads til det australske hold.

"'Mezza' (Mezgec, red.) nummer to. Fuck. Han vandt spurten. Fuck. Fuck. Kan du tro på det?," var de umiddelbare reaktioner fra sportsdirektørernes biler hos Mitchelton-Scott.

Foran holdbussen blev fotografen så mødt af en yderst skuffet Luka Mezgec.

- Igen. Jeg slutter bagved den samme fucking fyr, lød det efterfulgt af et lille grin, mens sloveneren også slog fast, at de sidste 30 kilometer var intense.

Dybt imponeret over Kragh Andersen

Den tidligere Paris-Roubaix-vinder og nuværende sportsdirektør Mathew Hayman var også trist på vegne af sin rytter.

- Jeg føler virkelig med Luka. Han er i absolut topform, sagde Hayman, mens kollega Matthew Wilson fulgte op:

- Nummer to igen efter den samme fyr, Kragh Andersen. Vi gjorde alt, hvad vi kunne. Den fyr er bare for stærk. Det var helt utroligt kørt. Jeg kan ikke forstå, hvordan han fik et minuts forspring mod sådan en gruppe så hurtigt.

Var advaret om Søren Kragh Andersens styrke

De burde ellers have vidst, hvad de var oppe imod. Allerede på 14. etape sluttede Luka Mezgec som nævnt bag Søren Kragh Andersen for første gang i årets Tour.

Og her var holdet faktisk klar over, at de ikke måtte give danskeren særlig lang snor: "Luk Andersen ned," lød ordren, da Sunweb-rytteren angreb med tre kilometer til mål.

Det lykkedes som bekendt aldrig, og så måtte de se til, mens slovenske Mezgec måtte nøjes med at spurte sig til andenpladsen.

"Han vandt spurten. Åh, fuck! Fuck. Fuck. Fuck!”

- Så tæt på, så skuffende. Jeg kan ikke forstå, jeg kan være skuffet over en andenplads. Søren Kragh Andersen havde den perfekte timing. Vi stoppede op, og han angreb, og så var han væk. Cykling…, lød det med trist stemme fra Mezgec.

Seks dage senere gentog historien sig så.