Tour de France

Den store taber afbrød vinderinterview med kram

Primoz Roglic viste sig som en stor sportsmand efter 20. etape, hvor han anerkendende lykønskede Pogacar.

- Jeg tror, at jeg drømmer. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt utroligt.

Det var alt, Pogacar nåede at fortælle oven på sin fantastiske enkeltstart, inden Primoz Roglic afbrød vinderinterviewet.

Han ville lykønske sin landsmand, som fik en anerkendende krammer, mens Roglic pustede ud. Efterfølgende fik Pogacar et par klap på ryggen og en tommel op.

Men det stod stadigvæk ikke klart for den 22-årige UAE Team Emirates-rytter, at han havde skubbet Roglic væk fra førstepladsen i klassementet.

- Jeg ved ikke, hvornår det her går op for mig. Jeg er meget stolt af holdet. De gjorde så meget for at få den gule trøje på den sidste dag. Vi har drømt om det fra starten. Nu har vi nået det, og det er fantastisk.

- Min drøm var bare at komme til Tour de France, og nu har jeg vundet, hvis jeg kan komme igennem i morgen (søndag red.). Det er utroligt, siger han.

Tadej Pogacar har efter enkeltstarten hele 59 sekunder ned til Roglic, som han slog med næsten to minutter på 20. etape.

Fik ingen tider

Inden lørdagens næstsidste etape var det nok de færreste, der havde regnet med, at Pogacar kunne hente 57 sekunder på Roglic. Men det blev hurtigt spændende.

Undervejs kunne tv-seerne se, hvordan den yngste af de to hele tiden spiste sekunder på Roglic. Men de meldinger fik Pogacar ikke på den afsluttende stigning.

- Jeg lyttede til min radio på den flade del, men på stigningen hørte jeg ikke noget, fordi fansene larmede for meget, siger han og uddyber:

Roglic, der ellers blev den store taber, viste sig som en stor vinder efter etapen. Han er han i gult, da han krammer Pogacar.

- Jeg fik ingen tider. Jeg gav den bare alt. Jeg kender stigningen rigtig godt.

Han og holdet havde været ude for at køre enkelstarten på forhånd, og det viste sig at blive vigtigt.

- Det var ikke kun mig. Det var hele holdet, fordi vi kørte enkeltstarten på forhånd. Jeg kendte hvert et sving, og jeg vidste, hvornår man skulle accelerere, siger den, efter alt at dømme, kommende Tour-vinder.