Tour de France

Han missede sit barns fødsel i jagten på podiet - nu kan han lykkeligt gå på pension

Richie Porte er en lykkelig mand, efter han på 20. etape sikrede sig en podieplads. Trek-kaptajnen fremhæver Mads Pedersen som den store hjælp.

Det gik lidt under radaren, fordi Pogacar stjal alle overskrifterne efter 20. etape.

Men Richie Porte leverede også en rigtig stor præstation. Han kravlede op på podiet efter en flot enkeltstart, hvor han sikrede sig en tredjeplads.

Jeg burde ikke fremhæve nogen, men Mads Pedersen har ganske enkelt været utrolig

Richie Porte

Han lå nummer fire og var 1’39” efter Miguel Angel Lopez inden enkeltstarten, men Porte formåede at hente næsten fem minutter på Astana-rytteren.

Det er første gang, Porte kører sig på podiet i en Grand Tour, hvorfor han selvsagt var en lykkelig mand efter etapen.

- Jeg kom her med min kones velsignelse. Jeg missede fødslen af ​​mit andet barn, så det er utroligt at slutte af med en plads på podiet. Nu får jeg det billede på væggen, hvor jeg står på Champs-Élysées med to massive mestre, når jeg går på pension. Så jeg er helt ydmyg. Det er ikke gået op for mig endnu.

Efter etapen blev den australske cykelrytter ganske naturligt adspurgt, om han måske ville genoverveje sine fremtidsplaner.

Næste sæson skifter han nemlig - hvis rygterne taler sandt - til INEOS, fordi han ikke længere vil jagte sin egen chance. Den beslutning står han stadig ved.

- Jeg er 35 år, og jeg vil ikke stresse mere. Nu vil jeg hjælpe unge ryttere, for jeg kan gå på pension lykkeligt. Ingen talte om mig her, men det bekymrer mig ikke. Jeg glæder mig bare til at køre til Paris i morgen, siger han til TV 2 SPORT efter etapen.

Fremhæver Mads Pedersen

Vejen til Tour-podiet har dog ikke været uden problemer.

Tidligt i løbet tabte Porte godt halvandet minut, fordi han blev fanget i sidevinden. Og på 18. etape punkterede han på et grusstykke.

Porte har dog fået kæmpet sig tilbage hver gang. Og her har en helt speciel dansker været den afgørende faktor.

- Alle har gjort deres. Jeg burde ikke fremhæve nogen, men Mads Pedersen har ganske enkelt været utrolig. Han har måske mere tro på mig, end jeg selv har.

- Hver aften er han kommet ind på mit værelse og har fortalt, hvordan vi skulle køre. "Du følger mit hjul, så skal det nok gå", sagde han. Og det gjorde det, siger Richie Porte ifølge Ritzau.

Tredjepladsen kan komme i hus søndag, hvis ellers Richie Porte bare formår at blive på cyklen.