Tour de France

Her smuldrede Roglic’ Tour-sejr: - Sådan ser man ham sjældent

Primoz Roglic manglede rytme og rokkede med overkroppen i karakteristisk stil på enkeltstartens stigning, påpeger TV 2 SPORTs cykeleksperter.

Han har vundet enkeltstarter i Giro d’Italia og Vuelta a España og er blevet nummer to ved VM i disciplinen, men lørdag lignede Primoz Roglic slet ikke sig selv.

På Tour de Frances 20. etape, der var nogenlunde flad indtil seks kilometer før målstregen, gik det for alvor galt for sloveneren, da han havde skiftet cykel og skulle i gang med stigningen La Planche des Belles Filles.

- Han har ikke nogen rytme. Han sidder og rokker meget med overkroppen, hvilket man sjældent ser ham gøre, siger Mads Würtz Schmidt, professionel cykelrytter og cykelekspert i TV 2s Tour-studie.

Den 26-årige dansker ved, hvad han taler om. Han er tidligere junior- og U23-verdensmester i enkeltstart, og derfor bemærkede han tydeligt problemer hos den normalt så stilsikre slovener.

- Han begynder at stå op i pedalerne. Han har kørt hele Touren siddende og spinner med benene. Men han bøvler rigtig meget med cyklen, og det er tydeligt at se, siger han.

Også cykelekspert Rolf Sørensen bemærkede øjeblikket, hvor det stod klart, at Roglic fik svært ved at forsvare sin gule trøje.

- Han sidder jo normalt ned og spinner. Der er syre i benene fra enkeltstartscyklen.

Mistede mere og mere styrke

Roglic tabte forspringet på 57 sekunder og mere til. Inden sidste etape er Jumbo-Visma-kaptajnen 59 sekunder efter sin landsmand og kommende Tour-vinder, Tadej Pogacar.

Den kendsgerning havde han svært ved at gøre noget ved ude på ruten, fortæller han.

- Jeg kunne ikke køre hurtigere. Det er, som det er. Jeg kunne ikke træde hårdt nok. Det var bare sådan.

- Jeg mistede mere og mere af den styrke, som jeg havde brug for. Jeg gav den alt, hvad jeg havde, helt til det var slut, siger Roglic umiddelbart efter skuffelsen.