Tour de France

Rystede eksperter er tomme for ord efter "uvirkelig" oplevelse

Tadej Pogacars bedrift i årets Tour de France overgår ifølge Rolf Sørensen det, Egan Bernal opnåede sidste år.

- Jeg ved nærmest ikke, hvad jeg skal sige.

TV 2 SPORTs normalt så snaksaglige cykelekspert Chris Anker Sørensen havde lige været vidne til en vaskeægte sensation i cykelsporten.

- Det er så vildt. Jeg var sikker på, at Roglic ville vinde Tour de France, da jeg vågnede her til morgen, fortsætter han.

Og hans kollega Rolf Sørensen er heller ikke klar med ord store nok til at beskrive det, Tadej Pogacar netop har opnået.

Den 21-årige slovener vandt 20. etapes enkeltstart og endnu vigtigere overtog den gule førertrøje, selvom han skulle hente hele 57 sekunder på sin landsmand og normalt så suveræne enkeltstartskører Primoz Roglic.

Hvordan kunne det lade sig gøre?

- Jeg ved det simpelthen ikke, siger Rolf Sørensen og tilføjer:

- Han skulle køre sit livs enkeltstart, og det gjorde han. Roglic kunne ikke helt finde sig selv. Efter cykelskiftet ved bunden af stigningen stod han op og kunne ikke finde rytmen. Han fandt den, men mistede den igen.

"Det er helt uvirkeligt"

Inden 20. etapes enkeltstart havde de færreste troet, at der ville komme spænding om den samlede sejr i Tour de France. Endnu færre havde nok forudset, at Tadej Pogacar ikke bare hentede de 57 påkrævede sekunder, men nu er 59 sekunder foran sin landsmand i klassementet.

- Det er helt uvirkeligt. Det her er endnu stærkere end det, Egan Bernal lavede sidste år, siger Rolf Sørensen.

Den professionelle cykelrytter Mads Würtz Schmidt, der lørdag var med i TV 2s Tour-studie, har også svært ved at forstå det.

- Det havde jeg slet ikke set komme overhovedet. Det er helt vildt, det Pogacar leverer i dag. Han havde krudt i røven.

"Et kæmpe nederlag for Jumbo-Visma"

Gennem hele Tour de France har Primoz Roglic' Jumbo-Visma-mandskab siddet tungt på løbet.

Lørdag satte Tadej Pogacar på det hele, og det kommer til at gøre rigtig ondt på det hollandske mandskab.

- Det er et kæmpe nederlag for dem. Siden coronapausen har de kørt, som om de skulle vinde det hele. Den gør rigtig ondt, og det er ikke sjovt for dem, siger Mads Würtz Schmidt.

Fylder 22 år dagen efter Tour de France

Tadej Pogacar fylder 22 år mandag, og i fødselsdagsgave giver han sig ikke bare den gule, men også den hvide ungdomstrøje og den prikkede bjergtrøje. Heller ikke hovedpersonen selv kunne forstå, hvad han lige har opnået.

- Jeg tror, at jeg drømmer. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er helt utroligt, siger Pogacar.

Det er slovenerens anden Grand Tour. Han blev nummer tre i sin første af slagsen, Vuelta a España, sidste, og den anden er han altså på vej til at vinde, hvis han holder sig ude af uheld på den ufarlige 21. etape på vej mod Paris.

Sport er lige med følelser, og det her er de største af slagsen. Video: Magnus Stig Christensen