Tour de France

Tour-stjerner holder på stor hemmelighed - dansk rytter afslører taktikken

Primoz Roglic (tv.) og Tadej Pogacar (th.) skal køre den afgørende enkeltstart på Tourens 20.etape. Kenzo Tribouillard / Ritzau Scanpix

Primoz Roglic og Tadej Pogacar vil ikke sige, om de skifter cykel undervejs på 20. etape, der både byder på flad vej og decideret bjergkørsel.

Der er gang i det helt store hemmelighedskræmmeri blandt de to største favoritter til den gule trøje forud for Tourens afgørende enkeltstart.

I kampen mod uret er det afgørende spørgsmål, om klassementsfavoritterne vælger at skifte til en lettere cykel efter de indledende 30 kilometers kørsel på relativ flad vej?

For de sidste små seks kilometer til mål går det stejlt opad, hvor rytterne rammer stigningsprocenter på op til 20 på de sidste hundrede meter af kategori 1-stigningen La Planche des Belles Filles.

Indehaveren af den gule trøje, slovenske Primoz Roglic, giver på forhånd udtryk for, at han er i tvivl om det afgørende valg.

- Det vil jeg afgøre i morgen (lørdag, red.) i sidste øjeblik, lyder det fra løbets førende rytter i det officielle interview efter 19. etape i Tour de France.

Samme kryptiske udmelding kommer fra den nærmeste konkurrent i den samlede stilling, Tadej Pogacar.

- Det får vi se i morgen (lørdag, red.). Det er en hemmelighed. Hvis jeg det, ved alle det jo, siger den 21-årige slovener til Tour de France.

TDF etapeprofil 20

Hovedet på blokken så tror jeg, at alle klassementsfolkene skifter cykel

Mikkel Bjerg, cykelrytter UAE Emirates og tredobbelt U23-verdensmester i enkeltstart

Dansker kalder stjernes bluff

Den danske cykelrytter Mikkel Bjerg er ikke i tvivl om de to slovenske stjerners taktik på den afgørende 20. etape.

Den tredobbelte U23-verdensmester i enkeltstart mener, at han kan kalde det pokerspil og bluff, som de to slovenere har kørende forud for enkeltstarten.

- Hovedet på blokken så tror jeg, at alle klassementsfolkene skifter cykel. Den sidste stigning er rigtig lang og modbydelig, og jeg kan ikke forstå, hvis der er nogen, der vil slæbe et ekstra kilo med op over, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT om stigningen op til La Planche des Belles Filles.

Den danske U23-verdensmester har ikke blot stor indsigt i enkeltstarten. Han har indgående kendskab til Tadej Pogacars valg af cykel, da han er holdkammerat med den slovenske stjerne på cykelholdet UAE Team Emirates.

Danskeren har forud for Tour de France kørt enkeltstarten på 20. etape igennem med den 21-årige slovener, og sammen har de udset de steder på ruten, hvor der kan vindes - og tabes - tid.

Primoz Roglic har ligeledes prøvekørt den afgørende 20. etape, hvor den endelige vinder af den gule trøje i årets cykelløb skal findes.

Over for mediet Cyclingnews bekræfter Roglic, at et muligt cykelskifte vil blive besluttet i sidste øjeblik.

Svært at fravriste Roglic den gule trøje

Den dobbelte danske etapevinder i dette års Tour de France, Søren Kragh Andersen, siger til TV 2 SPORT, at han ikke vil skifte cykel på 20. etape.

- Jeg føler mig egentlig godt kørende opad på min enkeltstartcykel, men klassementsfolkene kunne godt finde på at skifte cykel, lyder det.

Spørgsmålet er, om Tadej Pogacar kan gentage sin bedrift fra årets slovenske mesterskaber i enkeltstart og slå rivalen Primoz Roglic på Tourens 20. etape.

Den 21-årige UAE Emirates-rytter ligger på andenpladsen i det samlede klassement og er på forhånd 57 sekunder efter sin landsmand.

Mikkel Bjerg er på forhånd forsigtig optimist på sin holdkammerets vegne.

- Det bliver afgørende hvem, der har friske ben her i slutningen af løbet. Jeg håber, at Tadej Pogacar kan finde et par sekunder, men om det er nok til at tage førertrøjen, det bliver svært, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.