Tour de France

Dansk debutant var tosset - alt gik galt på Champs-Élysées

Et cykelskifte og mistet kontakt til holdkammerat ødelagde 21. og sidste etape i Tour de France for Casper Pedersen.

Den danske Tour-debutant er blevet rost til skyerne for indsatsen i verdens største cykelløb.

Læg dertil, at Casper Pedersen og Sunweb-holdet har kunnet juble over hele tre etapesejre.

Men med et mål om et stort resultat på Champs-Élysées søndag til stjernesprinteren Cees Bol fik Casper Pedersen en negativ oplevelse at slutte den franske fest af på.

- Jeg sidder virkelig, virkelig dårligt. Jeg er ret skuffet og ikke i særligt godt humør lige nu. Det gik næsten ligeså galt, som det kunne gå, sagde Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Det gik først galt med omkring 17 kilometer til mål.

Tvunget til cykelskifte

Her blev danskeren tvunget til at skifte cykel på grund af problemer med forskifteren. Problemet var, at hans reservecykel ikke var sat op på samme måde som den cykel, han måtte skifte.

- Allerede der er det et slag. Jeg har smallere dæk og alt for meget dæktryk, så mit bagdæk skøjter bare, siger han.

Det var dog ikke det mest udslagsgivende. Grundet cykelskiftet måtte han kæmpe sig tilbage i feltet og finde Nikias Arndt.

De to skulle sammen køre Cees Bol frem i spurten, men det lykkedes aldrig. Hollænderen sluttede som nummer 18.

- Jeg har været så opsat på at ramme det her så godt. Vi har nærmest studeret, hvor vi skal sidde igennem hvert sving de sidste tre kilometer. Når man har gået så meget op i det og visualiseret det dybdegående, så er det svært at lægge det væk, når det går galt på ti minutter.

- Det er en af de største spurter i verden, og det er ikke mange gange, man får mulighed for at køre her, så når det går sådan, er det skuffende.

'Kan ikke mærke sin kæde'

Danske Søren Kragh Andersen har vundet to etaper for Sunweb-holdet i Tour de France, mens Marc Hirschi har taget en enkelt sejr.

Casper Pedersen fortalte efter skuffelsen, at han godt kunne se noget positivt i Touren som helhed - det var bare ikke lige det, der fyldte hans sind.

- Lige nu føler jeg, vi har fucket en kæmpe chance op. Cees siger til mig, at han ikke kan mærke sin kæde, som er slang for sindssygt gode ben, og jeg havde det egentlig sindssygt godt. Det var ikke optimalt at lave cykelskifte. Det koster kræfter at komme tilbage, men bortset fra det havde jeg gode ben. Der er ingen undskyldning, udover at det var en skidt sidste omgang.

Casper Pedersen var i første omgang ikke tiltænkt en plads i Tour de France, men kom med på et afbud.