Tour de France

Fra top til bund: Her er ekspertens karakterer til Tour-danskerne

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen giver her karakterer til de otte danskere, der stillede til start i Tour de France 2020.

122 kilometer.

Det er alt, hvad der er tilbage af dette års Tour de France, da der kun resterer én enkelt etape. Dermed er det også tid til at gøre status over løbet - og især over de danske præstationer.

Der er nemlig flere af de otte startende danskere, der har udmærket sig i løbet af de tre uger. Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb har sikret de højeste danske podieplaceringer, da han både vandt 14. etape og igen på 19. etape.

Men han er ikke den eneste, der har vist sig frem i løbet og dermed får en god karakter.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen giver herunder karakterer til de otte danskere, hvor han har vurderet den enkelte rytter ud fra, hvor høje forventninger han havde til dem inden Tour de France.

Karaktererne til Tour-danskerne

.

Søren Kragh Andersen

Karakter: 10 ud af 10

- Man kan overhovedet ikke sætte noget på hans præstation. Etapesejrene taler for sig selv, og derudover har han jo også kørt fantastisk på adskillige andre etaper i løbet. Han var blandt andet en stor del af Marc Hirschis etapesejr også. Han har været med fremme flere gange, selvom etaperne ikke har passet til ham, siger Chris Anker Sørensen.

- Han har kørt en fantastisk Tour og har også været med i leadout-toget. Der er ikke ret meget at sætte på det, og hvis ikke man skal give et tital for to etapesejre, og det han har præsteret, så tror jeg aldrig, man nogensinde ville kunne argumentere for at give det.

Øverst på podiet står en dansker fra Strib og modtager folkets hyldest. Video: Magnus Stig Christensen
.

Mads Pedersen

Karakter: 9 ud af 10

- Han har virkelig imponeret mig. Én ting er de massespurter, han har kørt og været med i, men han har også siddet med i lang tid i bjergene. Han har været der for Richie Porte, hvor det havde været noget skrammel, hvis han ikke havde været der. Der er flere tilfælde, hvor Richie Porte kunne have tabt rigtig meget tid, men der har Mads bare været der, siger Chris Anker Sørensen.

- Han har set frisk ud, selvom det er sidst i løbet, og han vil også have en chance på Champs Élysées. Han får et nital - også fordi han har verdensmesterskabstrøjen på. Jeg bliver så glad, hver gang jeg ser den.

- Han har fundet nogle bjergben, som jeg aldrig havde troet, han skulle finde. Jeg har altid vidst, at han var en god rytter, men jeg havde aldrig troet, at han skulle sidde med så lang tid i bjergene.

.

Casper Pedersen

Karakter: 9 ud af 10

- Han har gjort det langt bedre, end hvad jeg havde forventet. Jeg troede måske, at han ville have det lidt svært, og jeg blev også overrasket, da han i første omgang blev udtaget. Selvom han er en god rytter, havde jeg ikke set det komme. Men han har kørt nogle fremragende leadouts, han har været med i udbrud, og blandt andet på 18. etape kom han i mål langt fremme, selvom det var en bjergetape.

- Han har gjort det fantastisk og blev også nummer fem på den første af etaperne, hvor Søren Kragh vandt. Jeg har ikke noget at sætte på det, han har lavet. Jeg vil hellere give ham et lille nital end et stort ottetal, da han har overrasket mig positivt, siger Chris Anker Sørensen.

Det var der ikke mange, der forstod meget af. Video: Magnus Stig Christensen
.

Michael Mørkøv

Karakter: 8 ud af 10

- Jeg havde vanvittig høje forventninger til Michael Mørkøv, og jeg synes, at han har leveret den fantastiske indsats, han altid gør. Han leverer sin sprinter perfekt, og der er ikke noget at sætte på hans præstation, siger Chris Anker Sørensen.

- Han lider måske - rent karaktermæssigt - under, at han altid er så god. Man glemmer nogle gange, hvor god han er, fordi han altid er der. Man forventer altid det unikke fra ham, og derfor får man heller ikke den samme 'wauw-følelse', når han så rent faktisk sidder med langt fremme i finalen. Jeg kan ikke komme med nogle kritikpunkter, i forhold til det han har præsteret, og karakteren otte er stadig god.

.

Christopher Juul Jensen

Karakter: 8 ud af 10

- Han er bundsolid og gør det godt som altid. Han har været der i lang tid for sin kaptajn og har siddet meget ude i vinden. Han har gjort det, han skulle. Holdet har måske ikke fået helt lige så meget succes, som de havde håbet på, men det har ikke været hans skyld. Han har været meget synlig, siger Chris Anker Sørensen.

- Han har også selv været i udbrud, hvor han stoppede på toppen af stigningen og stod og ventede i otte minutter, så han kunne hjælpe Yates ind til mål. Det kendetegner ham. Man tænker måske ikke 'wauw' ved Christopher Juul, fordi det, han gør, er de usynlige ting, men som er utroligt vigtigt for et hold. Han er utrolig stabil og gør sit arbejde uden at brokke sig.

.

Kasper Asgreen

Karakter: 7 ud af 10

- Han var meget synlig i starten af løbet, var med i mange udbrud og brugte mange kræfter på det. Han har måske ikke været helt så synlig her til sidst i løbet. I forhold til hvor synlig han var sidste år, hvor han også blev nummer to på en etape, har han måske været lidt mere anonym i år.

- Men han har lavet en god præstation, uden at man har været fuldstændig blown away. Derfor får han et syvtal, vurderer eksperten.

Lars Bak mener, at det var en fejl, at Asgreen angreb med. Video: TV 2 SPORT
.

Michael Valgren

Karakter: 5 ud af 10

- Jeg har jo altid kæmpe forventninger til Michael Valgren, da jeg synes, at han er sindssygt god rytter. Jeg har kørt på hold med ham, og jeg elsker Michael Valgren. Jeg er jo nok den største Michael Valgren-fan i hele Danmark - det er i hvert fald tæt på, siger Chris Anker Sørensen.

- Han har været med fremme i få udbrud, men jeg ville gerne have set endnu mere fra ham. Jeg havde forventet, at han skulle køre med om etapesejre et par dage, men det synes jeg ikke, han har gjort, og derfor er jeg lidt skuffet. Jeg ved, hvor god en cykelrytter han er. Det er også derfor, at jeg er lidt hård ved ham. Han skal se det som ros, da jeg forventer, at han kører med om en til to etapesejre, når han kører Tour de France. Det har han altså ikke gjort.

.

Niklas Eg

Karakter: 5 ud af 10

- Jeg synes, han har været lidt anonym. Vi har ikke set så meget til ham. Han har været okay med i bjergene, men måske heller ikke mere end det. Der har været et par situationer, hvor jeg godt kunne have tænkt mig at se lidt mere fra ham.

- Men det har absolut heller ikke været katastrofalt. Han er kommet okay i mål på bjergetaperne, men en lidt anonym præstation, hvor han heller ikke er faldet igennem, siger Chris Anker Sørensen.