Tour de France

Kæmpebøde i Touren vækker harme: - Det hænger ikke sammen

Tony Martin har svært ved at se logikken i, at han og Tom Dumoulin skulle tildeles kæmpe bøder for deres dragter på lørdagens enkeltstart.

Jumbo-Visma tabte både Tour de France og en anseelig sum penge lørdag.

Mens Primoz Roglic blev irettesat af Tadej Pogacar i kampen om den gule trøje, blev Tony Martin og Tom Dumoulin straffet for at bære VM-regnbuestriberne forkert på deres enkeltstartsdragter.

De blev begge straffet af Den internationale cykelunion (UCI) med en bøde på 2000 schweizerfranc, hvilket svarer til 14.000 kroner. En stor bøde, som tyske Tony Martin dagen derpå ærgrer sig over.

- Det er reglerne, vi lavede en fejl, men jeg tror, at alle er enige om, at bødens størrelse er alt for stor. 2000 franc er meget. Vi overlever det, men jeg ved ikke, hvad UCI vil vise med det. Efter min mening er det slet ikke okay, siger den tidligere firedobbelte enkeltstartsverdensmester til TV 2 SPORT.

Han fortæller, at det kom bag på dem, at de modtog en bøde, for de var ikke klar over, at de gjorde noget forkert.

"Det hænger ikke sammen"

Til sammenligning giver en såkaldt ”sticky bottle”, hvor en rytter får fordel af at holde fast i sin holdbil, en bøde på 200 franc.

- Det hænger ikke sammen. Man kan sætte mange spørgsmålstegn ved UCI's beslutninger, og det her er bare et af tilfældene. Jeg er bare stoppet med at tænke over det, men der er meget, der skal ændre sig i UCI, siger Tony Martin.

Det er ikke Jumbo Vismas første store bøde i årets Tour de France. Torsdag blev deres sportsdirektør Merijn Zeeman smidt ud af løbet, og holdet fik en bøde på 2000 franc.

"Sokkepoliti"

UCI har også tidligere markeret sig for kuriøse bøder. Sidste år var der nemlig også bøderegn over Tour de France.

Og det var her, at ordet ”sokkepoliti” blev en del af cykelsporten.

Forud for holdtidskørslen på 2. etape fik Team Sunweb målt højden på deres sokker med et særligt redskab:

Om der kommer flere bøder i årets Tour de France, får vi at se efter søndagens 21. og sidste etape.