Tour de France

Vinker farvel til VM-trøjen på den største scene: - Det bliver specielt

Når Tour de France-feltet søndag kører til Paris, bliver det Mads Pedersens sidste kilometer i VM-trøjen.

Coronapandemien forpurrede Mads Pedersens drøm om at køre sine yndlingsløb, Paris-Roubaix og Flandern Rundt, i den regnbuestribede verdensmestertrøje.

Men når han søndag kører sit sidste løb i en af cykelsportens mest eftertragtede trikoter, kan han i hvert fald ikke klage over kulissen.

Her bærer danskeren trøjen ind på Champs-Élysées til otte omgange på den berømte boulevard, som markerer afslutningen på Tour de France.

- Det bliver da specielt at skulle køre et sidste løb i trøjen. Men sådan er det. Jeg må bare nyde Paris.

- Det er noget af en dag at sige farvel til VM-trøjen på. Jeg er jo nok den eneste, der får lov til at køre sit sidste løb i VM-trøjen på Champs-Élysées, siger Mads Pedersen.

Han henviser til, at Touren i år ekstraordinært er placeret i september lige før VM, hvor en ny verdensmester skal kåres.

Det er coronapandemien, der har vendt op og ned på cykelkalenderen og som er årsagen til, at Pedersens elskede forårsklassikere er udsat til oktober.

- Der er, som det er. Jeg er bare uheldig, at jeg ikke fik lov at køre de løb, jeg godt kan lide, i trøjen.

- Det ville være noget andet, hvis jeg var bjergrytter, og jeg fik lov at køre Touren i trøjen. Så ville der ikke være nogen, der snakkede om det.

- Men jeg har bare nydt at være verdensmester, siger Mads Pedersen.

I næste uge holder han fri og hviler ud oven på Tour-strabadserne. Han har meldt afbud til dette års VM, der køres næste søndag. Her skal arvtageren til regnbuetrøjen findes.