Tour de France

- At nå til Paris var en sejr i sig selv, siger Tour-direktør

Christian Prudhomme er en lettet mand, da det lykkedes at afvikle Tour de France uden større gnidninger i lyset af coronapandemien.

Løbsdirektør i Tour de France, Christian Prudhomme, kan igen hvile armene. Søndag satte han nemlig den 21. og sidste etape i gang.

Og spørger man løbsdirektøren, var afslutningen på 2020-udgaven af det 117-år gamle cykelløb ekstra speciel i år.

- Hvert år bliver jeg spurgt af journalister, om jeg er lettet over, at Tour de France er slut. Denne her gang svarede jeg "ja". Bare det at nå til Paris var en sejr i sig selv, sagde Christian Prudhomme til fransk radio ifølge Cyclingnews.

Coronapandemien har nemlig truet afviklingen af verdens største cykelløb, og derfor har man været nødt til at sætte nogle klare retningslinjer op.

Blandt andet ville to smittetilfælde på ét hold resultere i, at holdet skulle vinke farvel til Frankrig.

Ingen ryttere testede positive, men for en stund måtte Christian Prudhomme selv overlade det gule flag til François Lemarchand, da ASO oplyste, at han havde testet positiv på løbets første hviledag.

- Det gjorde det muligt for os at nå hertil. Holdene strammede sig op. De leverede et godt stykke arbejde, og alle havde en interesse i at løbe det ekstra, så løbet kunne færdiggøres, sagde løbsdirektøren.

Efterhånden som løbet skred frem, blev mundbind, færre tilskuere og hviledage med coronatests mere og mere hverdag. Og selvom ikke alt var, som det plejede, var det alligevel 'business as usual', som han formulerede det.

- Allerede på anden etape fik vi Julian Alaphilippes sejr, den gule trøje, den strålende sol, det smukke landskab og tilskuere i vejkanten, fortalte Christian Prudhomme.

Kampen om den grønne trøje var den bedste i lang tid

Siden 2007 har Christian Prudhomme markeret starten på det traditionsrige franske cykelløb.

Han understreger, at årets Tour er blandt de bedste, han har været vidne til. Et løb fyldt med overraskelser, franske nedture og en rigtig herrefight om den grønne pointtrøje, som Sam Bennett fra Deceuninck - Quick-Step endte med at tage.

- Takket være Peter Sagan, Sam Bennett og deres respektive hold i BORA-hansgrohe og Deceuninck - Quick-Step har kampen om den grønne trøje været den bedste i lang tid.

Det slovenske stortalent Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates endte med at vinde Tour de France efter en fantastisk enkeltstart på 20. etape, hvor han hentede favoritten og landsmanden Primoz Roglic fra Jumbo-Visma.

Det næste store cykelløb køres allerede i denne uge, når der er VM i Imola fra 24. til 27. september. VM vises direkte på TV 2 SPORT.