Tour de France

- Jeg havde kun overlevelseskort på hånden, siger ærlig Bjarne Riis

Bjarne Riis føler ikke, at han kunne have gjort meget mere for at opnå succes med sit hold i årets Tour de France, end han har gjort.

At nå til Paris i Tour de France er normalt noget, de fleste folk i og omkring feltet ser frem til.

Men for medejer af NTT Pro Cycling Bjarne Riis er det lidt anderledes i år.

- Det var med blandede følelser at komme til Paris. Det er altid specielt at slutte Touren her, selvom der ikke var så mange mennesker. Samtidig gad jeg godt, at der havde været mere at fejre. Men det skulle ikke være i år, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Hans mandskab har ikke haft det Tour de France, det drømte om, da det stillede til start i Nice for tre uger siden, og det erkender Riis i sin debut i spidsen for NTT-mandskabet i en Tour.

- Jeg havde håbet på meget mere end det, vi viste. Sådan var det bare.

Holdets Tour de France sluttede med en tiendeplads til holdets tyske sprinter, Max Walscheid.

Dermed kan Riis se tilbage på et løb, hvor en andenplads og tredjeplads på henholdsvis 7. og 3. etape har været højdepunktet, og det får ham ikke til at løfte sine arme i begejstring.

- Normalt vil jeg sige, at man skal have nogle kort på hånden, som man kan spille ud. Men hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg, at de kort, jeg havde på hånden til at lægge taktik, var overlevelseskort. Så er det svært at spille ud, siger han.

”Ikke godt nok”

Dårlige kort tilsat uheld, der har forfulgt holdet, har givet svære betingelser for Riis. Han har undervejs måttet undvære profilerne Domenico Pozzovivo og Giacomo Nizzolo, som forlod løbet tidligt.

- De sidste tre uger har ikke været gode nok. Det skal jeg være den første til at indrømme. Jeg har før været i situationer, hvor jeg gerne ville have haft, at det gik bedre. Så er der kun én ting at gøre: Det er at arbejde hårdere.

Nu skal Tour de France hurtigt glemmes. På grund af coronapausen er der mange cykelløb at se frem til, og det er lige præcis, hvad Bjarne Riis gør.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at man lige sætter punktum. Vi har haft rigeligt med tid til at tænke os om og overveje den her Tour. Om 14 dage starter Giroen. Det samme med klassikerne, som ikke engang er 14 dage.

- Jeg er nødt til at være fortrøstningsfuld. Jeg håber, at vi får lidt mere gang i den, end vi har haft her. Jeg synes i starten af sæsonen, at vi fik gang i den. Og vi har også kørt okay resultater hjem.

Mangler hovedsponsor

Bjarne Riis er i gang med sin første sæson som medejer af NTT, og det kan være den sidste.

For lige nu mangler holdet en hovedsponsor for at kunne fortsætte i toppen af cykelsporten.

- Det er ikke mig alene, der afgør, om jeg kommer tilbage her. Desværre. Sådan er det jo. Det er, som det er. Det kan vi ikke lave om på. Nu skal jeg bare hjem og slappe lidt af, siger Bjarne Riis.

Næste Grand Tour på programmet er Giro d’Italia, som begynder i Monreale 3. oktober.