Tour de France

Læge og fysioterapeut tilbageholdt - Tour-hold mistænkt for doping

En sag om doping i Tour de France kan være under opsejling. To personer er tilbageholdt. Desuden har brødrene Quintana været afhørt.

Anklagemyndigheden i den franske by Marseille har igangsat en indledende undersøgelse om mulig doping i dette års Tour de France.

Det oplyser det franske nyhedsbureau AFP samt det franske medie Le Parisien.

Anklager Dominique Laurens fortæller til AFP, at undersøgelsen er indledt efter fund af "mange sundhedsprodukter, herunder medicinske lægemidler... og frem for alt en metode, der kan anses som doping", lyder det fra anklager Dominique Laurens.

Hun oplyser, at to personer er tilbageholdt. Ifølge det franske medie Le Parisien drejer det sig om en læge og en fysioterapeut fra Arkea-Samsic.

Samme medie oplyser, at brødrene Nairo og Dayer Quintana, som begge kørte Touren for det franske hold, blev afhørt mandag.

Quintanas værelse undersøgt

Efter 17. etape af Tour de France, som sluttede på Col de la Loze, blev Arkea-Samsics hotelværelser ransaget.

Ifølge L'Equipe var ransagningen målrettet mod Nairo Quintanas værelse samt hans bror Dayer Quintana og Winner Anacona. De franske antidopingmyndigheder var angiveligt ikke involveret.

Arkea-Samsics holdchef, Emmanuel Hubert, bekræfter mandag aften på holdets hjemmeside, at ransagningen fandt sted, men afviser, at det er selve holdet, der er under mistanke.

- Ransagningen omfattede et begrænset antal ryttere samt deres hjælpere, der ikke er ansat af holdet.

- Holdet, dets øvrige stab og holdchefen er på ingen måde blevet afhørt og bliver derfor heller ikke informeret om hverken stort eller småt angående undersøgelsens forløb.

- Vi støtter selvfølgelig vores ryttere, men hvis undersøgelsen viser tegn på dopingaktiviteter, vil holdet med det samme tage afstand fra sådanne handlinger, siger Hubert.

Anklager Dominique Laurens tilføjer, at den maksimale strafferamme for en atlet, der bruger doping, er fem års fængsel og en bøde på 75.000 euro.

I en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside bekræfter Den Internationale Cykelunion (UCI), at den har været i kontakt med de franske myndigheder i forbindelse med sagen.

- UCI støtter og hilser det, de involverede parter har foretaget sig, velkommen og vil gøre, hvad den (unionen, red.) finder passende, når det står klart, hvad de franske myndigheder har fundet ud af, lyder det.

Dette års udskudte Tour de France sluttede søndag i Paris. Slovenske Tagej Pogacar vandt løbet i en alder af 21 år.