Tour de France

Pogacar toppede for tidligt - træner bad ham holde pause

Tadej Pogacar var ved at træne sig selv i stykker i coronapausen, men hans træner fik sat en stopper for det og timede i stedet formen til Touren.

Tadej Pogacar havde ikke problemer med at finde noget at lave, da coronavirus lammede cykelsæsonen tilbage i marts.

Den unge slovener trænede, trænede og trænede med én ting for øje; levere et topresultat ved verdens største cykelløb Tour de France.

Søndag kulminerede den megen træning, da Pogacar kunne træde op på det øverste trin på podiet i Paris og lade sig hylde som vinder af både den gule, prikkede og hvide trøje.

Men den store iver henover coronapausen kunne faktisk meget vel have sat en stopper for det store triumftog, hvis ikke det havde været for slovenerens træner.

- Tadej var så fit og i så god form i maj, at han leverede de watt og præstationer, som vi ønskede, han skulle levere i Tour de France.

- Jeg måtte faktisk bede ham om at lade cyklen stå i en uge og holde en pause, siger cheftræneren på UAE-holdet, Íñigo San Millán, til Eurosport.

Ødelagde konkurrenterne på instinktet og følelsen

Tadej Pogacar lyttede til sin træner og undgik at brænde ud. I stedet blev formen timet til perfektion.

Det kunne ses på enkelstarten på næstsidste etape, hvor sloveneren leverede en regulær magtdemonstration og rev trøjen af sin landsmand og konkurrent, Primoz Roglic.

- I kunne se på tv-billederne, hvor rolig han var. Han taber aldrig sin ro, lyder det rosende fra UAE-træner Íñigo San Millán, til Eurosport.

På cyklen holdt Pogacar sig også i ro på trods af den enorme kraftanstrengelse.

Modsat stort set alle sine konkurrenter kørte Tadej Pogacar de 36 kilometer uden et såkaldt 'powermeter' eller en cykelcomputer. Med andre ord kørte han udelukkende på instinktet og følelsen.

Sammenlignes med Indurain

Den indstilling får den nykårede Tour-vinders træner til at sammenligne Pogacar med en af cykelsportens største.

- Han er nøjagtig, som I ser på TV. En knægt med utrolig fysik koblet med mentale kvaliteter - ligesom Miguel Indurain, fortæller Íñigo San Millán.

Hvis Tadej Pogacar skal sammenligne titler med Miguel Indurain, så kommer sloveneren til kort - i hvert fald et par år endnu.

Den spanske legende vandt nemlig Tour de France fem gange, mens han også var den stærkeste ved to lejligheder i Giro d'Italia.