Tour de France

Quintana udtaler sig for første gang om ransagning efter dopingmistanke

Nairo Quintana afviser enhver anklage om doping, efter de franske myndigheder har indledt en indledende undersøgelse af Arkea-Samsic.

- Jeg har ikke - og har aldrig haft - noget at skjule.

Sådan skriver colombianske Nairo Quintana i et opslag på sine sociale medier. Mandag kom det nemlig frem, at anklagemyndigheden i den franske by Marseille har igangsat en undersøgelse af Arkea-Samsic, efter at Nairo Quintanas hotelværelse blev ransaget under Tour de France, hvor der blev fundet mistænkelige piller.

Quintana udtaler sig nu for første gang i sagen, og han forklarer, at der absolut ikke er tale om doping.

- De franske myndigheder gennemførte en operation på hotellet, hvor mit hold boede onsdag 16. september, efter etapen i Tour de France var afsluttet, skriver Quintana på Twitter.

- På den dag gik myndighederne ind på mit værelse og beslaglagde vitaminer, som er helt legale, selvom de måske ikke er kendte for de franske myndigheder. Det er derfor, at det har taget så lang tid at afklare, hvad der skete.

- For at afklare enhver tvivl vil jeg gerne bekræfte, at ingen dopingmidler nogensinde er blevet fundet, understreger Quintana.

En læge og en fysioterapeut fra Arkea-Samsic blev ifølge Le Parisien tilbageholdt i sagen, men de blev begge løsladt af fransk politi onsdag, oplyser anklageren i Marseille.

Svarede frivilligt på spørgsmål

Anklager Dominique Laurens fortalte mandag til AFP, at undersøgelsen er indledt efter fund af "mange sundhedsprodukter, herunder medicinske lægemidler... og frem for alt en metode, der kan anses som doping", lyder det fra anklager Dominique Laurens.

Quintana afviser fuldstændig, at der er tale om doping, og han fortæller, at myndighederne ikke har beskyldt ham for noget. Han bekræfter, at de blev afhørt både mandag og tirsdag, men at de deltog frivilligt.

- Jeg er klar til at svare på enhvert spørgsmål fra anklageren, som jeg gjorde mandag og i dag (tirsdag, red.), skriver colombianeren.

- Jeg vil også gerne afklare en misforståelse: Hverken under dette års Tour eller alle andre tidligere løb har jeg konsulteret personale, der ikke var en del af holdet.

Quintana slutter sit statement med at sige, at hans biologiske pas er ”upåklageligt”, og at han aldrig har brugt forbudte stoffer i sin karriere.

Colombianeren sluttede på 17.-pladsen i Tour de France.