Cykling

Forsvarende verdensmester i voldsomt styrt - knæet skåret op af autoværn

Den forsvarende verdensmester Chloé Dygert var på vej til at forsvare sin VM-titel, da hun kørte ud over autoværnet. Hun er ved bevidsthed.

VI ADVARER OM STÆRKE BILLEDER NEDE I ARTIKLEN!

Alt så perfekt ud for den amerikanske verdensmester i enkeltstart fra 2019, Chloé Dygert, da hun torsdag skulle forsøge at forsvare titlen på de italienske landeveje.

Efter mellemtiden ved 14,9 kilometer var hun suverænt bedste kvinde, men små ti kilometer senere gik det helt galt.

Dygert flyttes over til ambulancen og køres herefter på hospitalet.

Ekspert: - Det er helt sindssygt

På en nedkørsel havde hun alt for meget fart på rundt i et højresving, men hun blev alligevel siddende på cyklen og prøvede at holde den på vejen. Det mislykkedes, og i stedet mistede hun kontrollen over cyklen.

Det betød, at storfavoritten til VM-titlen væltede ud over autoværnet og ned i afgrunden.

- Det er vanvittigt at se. Hun bliver bare siddende i bøjlen, selvom hun er ved at miste kontrollen over cyklen. Det er helt sindssygt. Hold nu op, hun bremser slet ikke, lød det fra cykelekspert Chris Anker Sørensen, der var tydeligt chokeret over det voldsomme styrt.

Ser man godt efter på TV-billederne, kan man se, hvordan amerikanerens venstre knæ glider langs det skarpe autoværn, hvilket har fået voldsomme konsekvenser. Stillbilleder fra stedet viser, hvordan øverste del af Dygerts venstre knæ er skåret op.

Øverste del af Dygerts knæ blev skåret op af det skarpe autoværn.

Ved bevidsthed

USA Cycling meddeler, at Chloé Dygert trods de voldsomme skader er ved bevidsthed og kan kommunikere. De vil dog først melde yderligere ud, når de kender det præcise omfang af skaderne.

Torsdag aften har Cyclingnews været i kontakt med Dygerts træner, Kristin Armstrong, der fortæller, at verdensmesteren fra 2019 er blevet fløjet til et hospital i Bologna. Der er dog ikke nærmere info omkring skaderne, men Armstrong slår fast, at Dygert er under behandling, og snitsåret ved knæet bekymrer lægerne.

Chloé Dygert omgivet af læger og redningsfolk efter sit styrt.

Den danske landstræner Tayeb Braikia stod i målområdet og så styrtet på TV. Han var overrasket over, at VM-favoritten tog så stor en chance på vej mod en sikker guldmedalje.

- Det er lidt utroligt, hun er så langt foran ved mellemtiden, og så laver hun sådan et sats i et sving, som ikke betyder noget, når hun er foran. Vi forstår ikke, hun satser så hårdt i det sving i stedet for at komme godt ud og køre den hjem. Det er synd for hende, for hun smed sin guldmedalje der, sagde landstræneren til TV 2 SPORT.

Hollænderen Anna van der Breggen kunne i stedet lade sig kåre som ny verdensmester i enkeltstart.

​Danske Emma Norsgaard Jørgensen sluttede på syvendepladsen et minut og 22 sekunder efter Anna van der Breggen.

De ti bedste ved kvindernes VM i enkeltstart 2020.