Cykling

Her er favoritterne til VM - dansker har stor medaljechance

Torsdag starter VM, som i år er komprimeret til fire dage. Herunder kan du læse alt om eksperternes VM-favoritter.

Det plejer at være et af de sidste løb, der runder cykelsæsonen af.

Men på grund er coronapandemien er 'VM-ugen', der i år kun er fire dage, rykket til den kommende weekend og køres nu i italienske Imola i stedet for Aigle-Martigny i Schweiz. Men på trods af de mange omrokeringer fortsætter hele VM-cirkusset.

Men hvem er egentlig favoritter til det udskudte VM hos kvinderne og mændene? Chris Anker Sørensen og Christina Siggaard, der er eksperter for TV 2 SPORT under VM, peger her på deres favoritter.

Favoritter til kvindernes enkeltstart:

 • Chloe Dygert (USA)
 • Anna van der Breggen (Holland)
 • Lisa Brennauer (Tyskland)

- Den største favorit må være den forsvarende verdensmester Chloe Dygert. Hun viste sidste år, at hun kan komme ud af ingenting og ikke rigtig have kørt nogle løb og så bare smadre det hele alligevel. Jeg tror, at hendes træning har været så fokuseret frem mod VM, så hun er kæmpe favorit, siger Siggaard.

- Anna van der Breggen har lige vundet EM i enkeltstart og kvindernes Giro d'Italia, så hun er bestemt også værd at nævne. Det er svært at vælge den tredje, da der er rimelig mange om buddet. Det er enten Ellen van Dijk og Lisa Brennauer, men for at være lidt anderledes vælger jeg Brennauer, men det kunne ligeså godt være van Dijk.

De danske deltagere: Emma Norsgaard Jørgensen og Pernille Mathiesen

- Vi kommer ikke til at se dem på podiet, men det er to fremtidige stjerner. Jeg tror, det er to ryttere, der er klar til at forsvare farverne. Pernille Mathiesen blev nummer 18 sidste år, så jeg tror godt, at en top-15 kan forsvares – både for hende og for Emma Norsgaard. De har før snakket om top-10, men hvis det er mellem 10 og 15, tror jeg, at de selv er rimelig godt tilfredse, siger Christina Siggaard.

Favoritter til herrernes enkeltstart:

 • Rohan Dennis (Australien)
 • Wout van Aert (Belgien)
 • Fillipo Ganna (Italien)

- Dennis er forsvarende verdensmester, så derfor er han selvfølgelig med. Vi har ikke set så meget til ham, men han er god til at træne selv, og han er bare en sindssygt god rytter. Van Aert var vanvittig under Tour de France og er i så god form. Det ville være flabet ikke at tage ham med, siger Chris Anker Sørensen.

- Ganna vandt enkeltstarten i Tirreno-Adriatico temmelig sikkert, og han kører bedre og bedre enkeltstarter. Det er til hans fordel, at den er lidt kortere. Derudover kører han på hjemmebane i Italien, og det kan måske give ham det sidste nøk op.

De danske deltagere: Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg

- Jeg har fremhævet ti navne til enkeltstarten, og der er de i hvert fald to af dem. Begge har potentiale til at køre i top-10. Kasper Asgreen aspirerer til en lidt højere placering, da Mikkel Bjerg lige skal lære. Men han er trods af tredobbelt U23-verdensmester i enkeltstart og er fantastisk i disciplinen.

Favoritter til kvindernes linjeløb:

 • Anna Van Der Breggen (Holland)
 • Elisa Longo Borghini (Italien)
 • Katarzyna Niewiadoma (Polen)

- Det er en megaled rute. Nu har vi jo lige set kvindernes Giro og har nogle rimelig høje forventninger og gode oplysninger derfra. Jeg tror, det bliver nogle af de samme ryttere, vi kommer til at se til VM, spår Siggaard.

- Det er en bjergrig rute, og derfor peger jeg på de tre, da de bedst kan klare disse stigninger. Anna van der Breggen er favorit, men jeg har også en eller anden fornemmelse af, at hun er mæt. Så det kan godt gå hen og et interessant og tæt løb.

Jeg ser ham høre til blandt favoritterne. Der er bestemt medaljemuligheder, hvis alt flasker sig

Chris Anker Sørensen om Fuglsang

De danske deltagere: Cecilie Uttrup, Emma Norsgaard Jørgensen, Amalie Dideriksen, Pernille Mathiesen, Julie Leth og Birgitte Krogsgaard Andersen

- Cecilie Uttrup Ludwig er det danske håb, blev nummer fire i Giroen og vandt endagsløbet Giro dell'Emilia, der sluttede opad. Jeg tror i hvert fald på en top-10 til hende, men en top-5 er også muligt. Det skal være et hårdt løb, hvis det skal passe til hende, hvor rytterne skal sidde en og en. Det skal være hårdt helt indtil stregen, hvor hun ikke skal slå nogen i en spurt for at sikre en god placering, siger Siggaard.

Favoritter til herrernes linjeløb:

 • Wout van Aert (Belgien)
 • Maximilian Schachmann (Tyskland)
 • Jakob Fuglsang (Danmark)

- Van Aert er den store favorit, da han har været helt fantastisk og var altoverskyggende i Touren. Det er svært at sætte ord på, hvor god han var. Jeg har svært ved at se, hvordan de skal sætte ham eller slå ham i en spurt. Hans ulempe er måske, at han er så stor favorit, at alle kommer til at kigge på ham.

- Schachmann kørte ganske fint i Touren, og ruten passer ham godt. Han kan lidt af det hele. Han kan køre solo, hvilket måske godt kan være måden, man kan vinde på. Både ved Schachmann og Van Aert kommer det an på, hvordan de kommer ud af Touren. Jeg tror, at de kommer til at være flyvende, siger eksperten.

De danske deltagere: Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Jesper Hansen, Christopher Juul-Jensen, Mikkel Honoré, Casper Pedersen, Niklas Eg og Jonas Gregaard

- Jakob Fuglsang har bestemt gode muligheder. Man kunne se i Tirreno-Adriatico, at han virkede til at køre løbet kontrolleret. På næstsidste dag kørte han til, og der kunne man se, at der var hul igennem. Fuglsang kan køre et rigtig godt VM, og jeg ser ham høre til blandt favoritterne. Der er bestemt medaljemuligheder, hvis alt flasker sig, siger Chris Anker Sørensen.

Du kan se VM i cykling torsdag, fredag, lørdag og søndag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.