Cykling

Historiens yngste verdensmester får modstanderne til at måbe

Chloé Dygert fejrer sin guldmedalje efter triumfen under VM i enkeltstart i 2019 i Yorkshire. Oli Scarff / Scanpix Denmark

Når kvinderne skal køre VM i enkeltstart, bliver det med den yngste verdensmester nogensinde som favorit.

Se VM i cykel på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Hvor god skal man være, hvis man er udråbt som storfavorit til VM-titlen i enkeltstart, selvom man ikke har kørt en siden det seneste verdensmesterskab?

Så god er 23-årige Chloé Dygert åbenbart.

I 2019 blev amerikaneren hyldet af cykelfans, da hun som 22-årig blev historiens yngste verdensmester i enkeltstart. Både for mænd og kvinder.

Jeg vil være bedre end andre og bedst til det hele

Chloé Dygert

Og den opbakning hun fik fra sine omgivelser, gav hun i hvert fald ikke sig selv.

"Er du overhovedet glad for, at du har vundet," lød det fra hollandske Anna van der Breggen, der fra podiets næsthøjeste trin kiggede op på Chloé Dygert på førstepladsen efter VM-enkeltstarten i 2019.

- Mange fortæller mig, at jeg ikke viser følelser, når jeg står på podiet. Selv når jeg vinder, er jeg ikke glad. Det er sådan, jeg er. Jeg vil være bedre end andre og bedst til det hele, siger verdensmesteren til NBC Sports.

Tankerne var nemlig på noget andet. Kunne hun have kørt en bedre nedkørsel? Var hun ivrig nok i svingene?

På sin egen facebookprofil lægger hun heller ikke skjul på, at den regnbuefarvede trikot skal forsvares til dette års VM i enkeltstart, der torsdag eftermiddag køres i den italienske by Imola.

Excited to be racing again, what a better way to start it off then World Championships! Excited to be heading to Italy later this week to see if I can defend my colors 🌈

Posted by Chloé Dygert Owen on Sunday, September 13, 2020

Hård konkurrence

Ifølge den internationale cykelunion (UCI) er hun favorit til at genvinde titlen, ligesom hun er bookmakernes storfavorit.

På enkeltstarten i Yorkshire i 2019 kørte hun ruten hele 1 minut og 32 sekunder hurtigere end 30-årige Anna van der Breggen, mens en anden hollænder Annemiek van Vleuten sluttede på tredjepladsen.

Van Vleuten, der er forsvarende verdensmester i linjeløb, stiller dog ikke til start på enkeltstarten ved VM i år, da hun styrtede i kvindernes Giro d'Italia i sidste uge og brækkede sit håndled.

Chloé Dygert har ikke kørt et eneste landevejsløb siden VM sidste år. Selv forklarer hun det med, at hvad hun kan få fra landevejsløb, kan hun få fra banen.

Amerikaneren er således en habil banerytter og vandt blandt andet guld i individuel forfølgelse ved VM i Berlin i februar.

- Hun viste sidste år, at hun kan komme ud af ingenting og ikke rigtig have kørt nogle løb og så bare smadre det hele alligevel, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Christina Siggaard.

- Jeg tror, at hendes træning har været så fokuseret frem mod VM, så hun er kæmpe favorit. Hun kan bare noget ekstraordinært, selv om hun ikke forbereder sig med løbskilometer. Så de manglende løb på grund af coronapausen må passe hende ekstra godt.

Men Chloé Dygert kan se frem til hård konkurrence. Anna van der Breggen vil gå benhårdt efter guldet, da hun er endt som nummer to på enkeltstarten ved de seneste tre verdensmesterskaber - i Bergen i 2017, i Innsbruck i 2018 og i Yorkshire sidste år.

Sammen med Annemiek van Vleuten har Van der Breggen taget syv ud af i alt ni VM-medaljer i netop enkeltstartsdisciplinen de seneste par år.

VM i cykling for kvinder kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 14.15. Chloé Dygert kører af sted klokken 15.55 - halvandet minut efter Anna van der Breggen.