Cykling

Komet ”føler ingen træthed” efter Touren – nu vil han vinde VM

Wout van Aert skal køre enkeltstart fredag og linjeløb søndag. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Wout van Aert har ikke forberedt sig på fredagens VM-rute, men går benhårdt efter et topresultat.

Tre ugers hårdt cykelløb i Frankrig er ingen sag, når man er én af cykelsportens varmeste navne.

Under en uge efter Tour de Frances afslutning stempler belgiske Wout Van Aert nemlig ind til VM i Imola med friske stænger og mod på at jagte topresultater, når han stiller op i både enkeltstart fredag og linjeløb søndag.

- Fysisk er der helt sikkert ikke noget problem. Det gav mig selvtillid, at jeg var med fremme i Tourens. Jeg føler ingen træthed. Det er mere på den mentale side, hvor man skal være forsigtig, siger Wout Van Aert til Sporza.

Den 26-årige Jumbo-Visma-rytter kommer til verdensmesterskaberne med stor tro på sig selv efter at have vundet to etaper og fremvist stor styrke på de stejleste bjerge i Alperne og Pyrenæerne.

- Enkeltstarten er ikke bare en opvarmning til linjeløbet. Jeg begynder med ambitioner, siger han.

Friskhed bekræftet i lørdags

Han fik mod på mere, da han kunne være med helt fremme på lørdagens enkeltstart i Tour de France, der sluttede på toppen af den stejle stigning, La Plance des Belles Filles, fortæller han. Her endte han som nummer fire.

På grund af Touren har han dog ikke forberedt sig på det, der venter på den 31,7 kilometer lange enkeltstart.

- Det er helt sikkert en ulempe, fordi alle detaljer tæller. Men der er altid meget, der kan hentes ind med bedre ben. Jeg giver ikke op på forhånd. Det er jo ikke, fordi jeg skal cykle baglæns, siger han.

Og med den manglende forberedelse er det godt, at en af hans landsmænd, der også er specialist i disciplinen, kan hjælpe ham.

- Victor (Campenaerts, red.) har allerede opdateret mig på ruten. Der er nogle svære stykker, men forskellen bliver lavet af vinden i den første del. Så det bliver en hurtig start og så forsøge at holde det kørende så længe som muligt.

VM-enkeltstarten køres fredag og kan ses på TV 2 SPORT og PLAY fra klokken 14.30.