Australsk tempospecialist øjner sjældent VM-hattrick

Rohan Dennis kan blive verdensmester i enkeltstart for tredje år i træk, hvis han vinder fredag. Det har kun to ryttere tidligere formået.

Australske Rohan Dennis jagter en plads i et fornemt selskab.

Vinder han mændenes enkeltstart ved VM i Italien fredag, vil det være tredje år i træk, han kan lade sig hylde på podiets øverste trin iført den regnbuestribede trøje.

Kun tyske Tony Martin og hans landsmand Michael Rogers har tidligere præsteret dette VM-hattrick i enkeltstart.

- Jeg er i god form. Det er altid specielt at deltage i årets vigtigste løb, men det er fantastisk at få chancen for at kæmpe om sejren for tredje gang i træk og blive en del af en eksklusiv klub af mestre, der har opnået dette, siger Rohan Dennis ifølge cykelmediet Cyclingnews.

Bookmakere tror mest på Ganna, men ekspert har Dennis som favorit

Dennis har dog ikke vundet en enkeltstart siden VM i England sidste år.

Ved de australske mesterskaber i januar blev han slået af Luke Durbridge, der også kører enkeltstarten fredag, og i Tirreno-Adriatico tidligere i september blev han slået af både Filippo Ganna fra Italien og belgiske Victor Campenaerts.

Ganna er også bookmakernes svage favorit til VM-guldet, men TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen tror mest på Rohan Dennis.

- Rohan Dennis og Filippo Ganna er de to helt store favoritter. Jeg vil sige, at det er 60-40 i Rohan Dennis' favør, er vurderingen fra eksperten, der har Wout van Aert fra Belgien som outsider på de 31,7 kilometer.

Rohan Dennis har tænkt på VM under hele coronapausen

Fra Rohan Dennis selv lyder det, at VM har været i hans tanker under hele coronapausen.

- Uanset kategorien er det altid en stor ære at køre i regnbuetrøjen. Hver gang jeg bærer den, kører jeg for at vinde, siger australieren ifølge Cyclingnews.

Til VM må de forsvarende verdensmestrene dog ikke køre i den hvide trøje med regnbuestriberne. Heller ikke tidligere mestre må køre med regnbuestriber på ærmerne.

Når det kommer til at have vundet mændenes VM i enkeltstart flest gange, deler Tony Martin og Fabian Cancellara æren. Begge har vundet fire gange hver.