INEOS henter fire store navne på én gang

Efter et skuffende Tour de France opruster INEOS Grenadiers til næste sæson. Fredag har holdet præsenteret fire nye ryttere.

Nye tider i toppen af international cykelsport betyder også nye tider på INEOS Grenadiers, der tidligere hed Team Sky.

Fredag har holdet præsenteret hele fire nye ryttere til den kommende sæson. Sammen med Adam Yates, der skifter fra Mitchelton-Scott, skal de være med til at sikre INEOS’ vej tilbage til den absolutte top.

  • Laurens De Plus (skifter fra Jumbo-Visma)
  • Richie Porte (skifter fra Trek – Segafredo)
  • Daniel Felipe Martinez (skifter fra EF Pro Cycling)
  • Tom Pidcock (skifter fra TRINITY Racing)

- I denne sæson har vi set en ændring i styrkeforholdet både individuelt og kollektivt. Rytterne er blevet bedre forberedt, og holdene er blevet bedre organiseret. Det øger konkurrencen, så det bliver sværere at vinde. Vi nyder udfordringen og fokuserer på at komme stærkere tilbage. Hver eneste underskrift udgør en vigtig del af holdets udvikling, siger Dave Brailsford, der er Team Principal på INEOS Grenadiers.

De tre førstnævnte ryttere er alle etablerede på cykelsportens øverste niveau, World Touren. Laurens De Plus anses som en af de bedste hjælperyttere, Richie Porte er netop blevet nummer tre i Tour de France, mens Daniel Felipe Martinez vandt Critérium du Dauphiné og senere sejrede på 13. etape i Tour de France.

I samme løb havde INEOS Grenadiers en af de største nedture i dette årti. Kaptajnen Egan Bernal udgik med rygsmerter efter et tidstab på næsten en halv time, så det sejrsvante hold måtte lægge taktikken om og køre efter etapesejre. Det lykkedes på 18. etape, da Kwiatkowski og Carapaz kørte alene i mål.

Lyn-analyse

Den her nyhed viser, at INEOS stadig er et hold, der har økonomien til at hente nogle af de bedste ryttere. De kommer til at have et rigtig slagkraftigt hold igen næste år, og selvom de rejste sig med den flotte etapesejr i Touren, så sender de et klart signal ved at hente fire så store navne på én gang. 

Pidcock er fremtidens mand

I modsætning til de tre første ryttere står Tom Pidcock stadig foran sit helt store gennembrud på sportens øverste niveau. Den 21-årige brite er dog et af klodens største talenter, og derfor er han hentet til INEOS Grenadiers som fremtidens mand.

- Det er tydeligt, at han er en af de mest interessante unge ryttere i cykelsporten. Han er en del af en ny æra af fantastiske all-round-talenter, udtaler Dave Brailsford i en pressemeddelelse.

Søndag deltager Pidcock ved VM for seniorer, hvor han kører som kaptajn. Løbet vises direkte på TV 2 SPORT.