Cykling

Slipper nådigt fra styrt, hvor hendes knæ blev skåret op

Chloe Dygert lå til at vinde VM i enkeltstart, inden hun styrtede ud over et autoværn. Nu fortæller hun om det alvorlige uheld.

Advarsel: Artiklen indeholder stærke billeder af Chloe Dygerts knæ.

Mentalt var amerikanske Chloe Dygert allerede tilbage på cyklen efter et slemt styrt under VM i enkeltstart, men så fik hun øje på sit knæ og blev liggende i græsset.

Nu er der heldigvis godt nyt om Dygert, hvis knæ var skåret op, så blodet fossede ud, efter den regerende verdensmester var kuret hen over et autoværn.

- Jeg kan huske, at jeg tænkte: Hvis jeg kan få fat i min cykel, kan jeg så stadig nå at vinde? Jeg husker også, jeg spurgte vores sportschef Jim Miller, om jeg var færdig. Og så kiggede jeg ned på mit ben, skriver Chloe Dygert på Twitter.

USA Cycling oplyser i en pressemeddelelse, at det forventes, at Dygert kommer sig 100 procent over styrtet. Hun har fået en stor flænge på knæet, men det burde ikke stoppe hendes karriere.

- Jeg kommer tilbage

Chloe Dygert, der hovedsageligt kører banecykling, var på vej til at genvinde VM-titlen, da hun mistede kontrollen over cyklen i et højresving. I stedet for at bremse blev hun liggende i enkelstartsbøjlen og satsede alt på at rette cyklen op. Det lykkedes kun kortvarigt, og derfor kolliderede Dygert først med autoværnet, da hun havde passeret de opstillede beskyttelsespuder.

Verdensmesteren fra 2019 modtog omgående behandling på stedet, inden hun blev fragtet til et hospital i Bologna.

- Vi er lettede over, at styrtet ikke var så slemt, som det kunne have været. Det var bekymrende, men Chloe er en ung rytter og en fighter, siger Jim Miller, der er sportschef i USA Cycling, i en pressemeddelelse.

- Med Chloes vedholdenhed ved vi, at hun kæmper sig tilbage på cyklen, før vi aner det. Men for nu skal hun fokusere på at komme sig, tilføjer han.

Efter mellemtiden ved 14,9 kilometer var Dygert den suverænt hurtigste rytter, men små ti kilometer senere gik altså galt. Hun styrtede cirka syv kilometer før målstregen, og derfor endte hollandske Anna van der Breggen med at vinde VM-titlen.

- Tak for alle jeres ønsker om god bedring. Jeg kommer tilbage, skriver Dygert på Twitter.

Fredag er det herrerne, der skal køre VM i enkeltstart. Det foregår på samme rute.