Vilde billeder: VM-målområde blæst omkuld efter enkeltstart

Heldigvis var rytterne kommet i mål, inden porten over målstregen kollapsede omkring en halv time efter VM-enkeltstarten.

Filippo Ganna havde kun lige kunnet lade sig hylde som verdensmester, inden den norditalienske vind stjal fokus fra fredagens enkeltstart.

Hele dagen havde vinden i Imola været et samtaleemne, og det blev tydeligt hvorfor, da målområdets port kollapsede omkring en halv time efter enkeltstartens afslutning.

Det skriver Sporza, som også viser billeder af målområdet, der ikke ligner sig selv mere:

Senere på aftenen har Den internationale cykelunion (UCI) bekræftet, at vinden var skyld i hændelsen.

- På grund af stærk vind i dag faldt målporten sent på eftermiddagen efter slutningen på løbet. Organisationskomiteens personale og UCI arbejder for at sikre, at udstyret er i perfekt stand til morgendagens løb (lørdagens løb, red.), skriver de på Twitter.

Flere bandepuder fredag

Held i uheld er nok følelsen, arrangørerne sidder tilbage med efter kollapset i målområdet, som ikke gik ud over løbets forløb og ryttere.

UCI skal dog i arbejdstøjet forud for lørdagens linjeløb for kvinder. Og det er ikke første gang, at arrangørerne har fået noget at tænke over under disse verdensmesterskaber.

Op til fredagens enkeltstart havde de fremskaffet flere bandepuder til et specifikt sving, efter at amerikanske Chloé Dygert dagen forinden kom galt af sted og ikke fik glæde af støtte fra de bløde bander. I stedet fik hun skåret sit knæ op af det skarpe autoværn.

Se forskellen på torsdag og fredags placering af bandepuderne i svinget, der sandsynligvis kostede Chloé Dygert VM-guldet.

Torsdag.
Fredag.

Heldigvis er Dygert ved godt mod efter den voldsomme episode.

Kvinderne kører VM i linjeløb lørdag, og løbet kan ses på TV 2 SPORT og PLAY fra klokken 12.35.