Frustreret stjerne "kørte i blinde": - Nogen dummede sig

Geraint Thomas var otte sekunder fra at få en medalje ved VM i enkeltstart.

Det var nogle kraftfulde pedaltråd, Geraint Thomas leverede under fredagens VM i enkeltstart.

Men hvor hurtigt det egentlig gik, vidste den britiske temporytter ikke undervejs.

For de 31,7 kilometer blev passeret uden cykelcomputer.

- Jeg varmede op på en anden cykel, og da jeg fik min løbscykel, var den der ikke. Folk løb omkring for at lede efter den. Nogen dummede sig, men det sker, siger Thomas til Cyclingnews.

Kørte i blinde

Da Geraint Thomas passerede målstregen, var det på daværende tidspunkt i bedste tid. Efter alle ryttere var kommet i mål, missede han dog lige nøjagtig en medalje, da han sluttede som nummer fire.

De otte sekunder fra en podieplads kunne meget vel være fundet, hvis han kunne disponere sin kræfter bedre på ruten via data.

- Jeg vidste ikke, hvor meget power jeg trådte, og hvad distancen eller tiden var, så jeg kørte i blinde, siger Thomas til TV 2 SPORT og oplyser, at hans erfaring dog gav ham en idé om, hvor meget kraft han skulle generere i pedalerne.

- Specielt fra banecyklingen har jeg gjort det så meget uden computer, at jeg har fornemmelsen, men på samme tid ville det have været rart på den sidste halvdel af ruten at kunne fokusere på at holde et bestemt antal watt.

INEOS-rytteren oplyser til TV 2 SPORT, at han gerne ville have deltaget i søndagens VM i linjeløb, men holdet har valgt, at han i stedet skal spare sig og fokusere 100 procent på Giro d'Italia, som begynder 3. oktober.

Filippo Ganna vandt VM-enkeltstarten foran Wout van Aert og Stefan Küng.