Cykling

Komet har smidt krykkerne og kan begynde at cykle igen

Remco Evenepoel giver en ny status på, hvor langt han er i sin genoptræning.

Det belgiske stortalent Remco Evenepoel kan igen begynde at sætte jagten ind på topformen.

Halvanden måned efter sit alvorlige styrt i Lombardiet Rundt oplyser han på Deceuninck- Quick-Steps hjemmeside, at han har smidt krykkerne.

- Jeg har det godt. Jeg er næsten smertefri, og jeg er langt mere mobil.

- Min genoptræningsproces er gået godt i de seneste uger. Til at begynde med var det svært at gå fra alt til ingenting i forhold til at kunne bevæge sig. Men efter en nødvendig periode med hvile er jeg blevet mere og mere mobil.

Vil ikke tage unødvendige risiko

Nu går de næste par uger med bækkentræning hos en fysioterapeut for at styrke fleksibiliteten.

Men vigtigst af alt kan han hoppe på den tohjulede igen.

- Man kan sige, at den rigtige genoptræning nu er begyndt for mig og arbejdet mod rigtige bevægelser. Mit næste mål er at fuldføre en ordentlig træningssession på rullerne og at cykle udendørs. Derefter må vi se, hvordan det går.

- Jeg skal helt sikkert ikke ud i regnen og tage unødvendige risiko for at styrte. Så snart vejret bliver bedre, vil jeg helt sikkert nyde træning i det fri, fortæller Evenepoel.

Inden den 20-årige belgier styrtede, var han i gang med et suverænt år.

Alle fire løb, som han stillede op i (Vuelta a San Juan, Volta ao Algarve, Vuelta a Burgos og Polen Rundt) blev vundet.