Cykling

Fuglsang tror ikke på Tour-vinder – her er hans VM-favoritter

Jakob Fuglsang har ikke megen fidus til Tadej Pogačar til dette års VM, da han tror, at sloveneren er ramt efter Touren.

Med det slovenske flag om sine skuldre kunne 21-årige Tadej Pogačar nyde karrierens største triumf, da han for en uge siden vandt Tour de France.

Men på trods af den store sejr og sublim kørsel tror Jakob Fuglsang, der er dansk VM-kaptajn, ikke på, at sloveneren kommer til at være blandt dem, man skal holde øje med til verdensmesterskaberne.

- Man kan ikke negligere ham fuldstændig, men lad os håbe, at han har festet lidt efter Champs-Élysées, og at der er gået lidt fest og ballade i den. Jeg tror umiddelbart ikke, at det er dem, der har kørt klassement i Touren, som er de farligste, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Man skal aldrig sige aldrig, og der kan være nogen, der er supergodt kørende. Men umiddelbart er det ikke dem, jeg ser som hovedfavoritter.

Her er Fuglsangs store favoritter

Men hvis det ikke er Tadej Pogačar, som Fuglsang holder særligt øje med, hvem er det så?

- Jeg tror, at folk som Wout van Aert og Julian Alaphilippe er de store favoritter. Der er også en Alejando Valverde, som så ud til at være bedre og bedre kørende i Touren, og som formentlig ikke har kørt sig helt i sænk, siger Jakob Fuglsang.

Derudover peger han også på Michael Woods fra EF Pro Cycling, der vandt en etape i det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico. Blandt favoritterne hører også Michael Matthews, mener Fuglsang, der ligesom Woods heller ikke har kørt Tour de France.

- Der er mange om buddet, og det gælder om at være vågen, når man rammer finalen, siger Fuglsang.

Jeg ser det stadig som et rigtig stærkt hold, som for mit vedkommende er rigtig brugbart

Jakob Fuglsang

Et formstærkt dansk landshold

For at indfri de store danske drømme har Jakob Fuglsang et ”stærkt hold omkring sig”, som han selv beskriver det. Han ser holdet som otte formstærke ryttere, der enten lige har kørt Tour de France eller som skal fokusere på Giro d’Italia senere.

- Men vi er nok ikke dem, der kommer til at sidde i overtal, når vi kommer langt ind i løbet og finalen, men jeg ser det stadig som et rigtig stærkt hold, som for mit vedkommende er rigtig brugbart.

- Det er godt at have et stærkt hold - og med ryttere, som har de kapaciteter, der er de vigtige. At kunne holde en kaptajn ude af vinden og holde en kaptajn langt fremme, siger Fuglsang.

Her er de danske ryttere på linjeløbsholdet

  • Jakob Fuglsang
  • Michael Valgren
  • Jesper Hansen
  • Christopher Juul-Jensen
  • Mikkel Honoré
  • Casper Pedersen
  • Jonas Gregaard
  • Niklas Eg

Jakob Fuglsangs bedste VM-resultat er den 12.-plads, som han hentede ved sidste års verdensmesterskab.

Du kan se VM på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag med optakt fra klokken 9.15.