Cykling

Mads Pedersen siger farvel til VM-trøjen med stil

Mads Pedersen føler sig ydmyg og heldig over, at han nåede at cykle i den smukkeste trøje i sporten.

En sidste tur i den regnbuestribede trøje på de lokale veje omkring Tølløse.

Det er planen for Mads Pedersen tidlig søndag morgen. Inden VM-løbet sættes i gang 09.45, og hans tid som regerende verdensmester er forbi i denne omgang.

- Jeg tager af sted med min bedste ven, som bor i nærheden, og vi har en god rute planlagt, så jeg kan slutte min tid som verdensmester med stil, skriver han i et blogindlæg på Cyclingnews.com.

Smukkeste trøje i cykling

Om to dage er det præcis et år siden, at han som den første danske herrecykelrytter i historien sensationelt vandt verdensmesterskabet.

På drivvåde veje omkring Harrogate i britiske Yorkshire slog han efter 260 kilometer Stefan Küng og Matteo Trentin i spurten.

2020 i regnbuestriber har dog været mere speciel end for de tidligere verdensmestre.

Det meste af løbskalenderen er skubbet til efteråret på grund af coronapandemien, og derfor har han ikke haft mulighed for at køre lige så mange løb i trøjen som planlagt. Heller ikke i hans elskede klassikerløb, som først bliver afholdt efter VM. Han er dog glad for de resultater, han nåede at præstere.

Blandt andet en etapesejr i Polen Rundt og andenpladser på første og sidste etape af dette års Tour de France.

- Jeg har haft et år i denne smukke trøje, og selvom jeg ved, at det har været en hård tid, og løbssituationen ikke har været ideel, er jeg ydmyg nok til at vide, at jeg er utrolig heldig. Jeg arbejder selvfølgelig hårdt, men i 12 måneder har jeg været privilegeret nok til at bære den smukkeste trøje i cykling.

- Når jeg kigger tilbage, kan jeg været stolt over, hvordan jeg repræsenterede sporten i trøjen. Det var en stor lettelse at vinde Polen Rundt-etapen i trøjen. Det betød, at ingen kunne kigge tilbage og sige, at jeg ikke fortjente min succes. Mere vigtigt er dog, at jeg håber, at cykelfans så, at jeg repræsenterede trøjen, så godt jeg kunne, og bar den med værdigheden igennem, hvad der har været et uforudsigeligt år.

Held og lykke til kommende verdensmester

Mads Pedersen har besluttet ikke at stille til start i søndagens linjeløb, da han vil fokusere på klassikerløbene. Selvom VM-ruten er blevet en anelse mindre kuperet, siden han lagde sin løbskalender i begyndelsen af året, har han valgt at holde fast i sin oprindelige plan.

Derfor kommer Trek-Segafredo-rytteren til at se med fra afstand og heppe på det danske VM-hold med Jakob Fuglsang i spidsen.

- Hvem der end tager over på søndag, ønsker jeg dem held og lykke og et år med glæde, og mens min regnbue forsvinder væk, titter deres frem.

VM-linjeløbet kan ses fra klokken 09.45 på TV 2 eller i livebloggen på sport.tv2.dk.