Nykåret verdensmester øjner førertrøjen i Giro d'Italia

Filippo Gannas drømme stopper ikke ved VM-guldet i enkeltstart. Om en uge vil han jagte endnu en eftertragtet trøje.

Mere vil have mere.

Den nykårede verdensmester i enkeltstart Filippo Ganna skal køre Giro d'Italia, og eftersom det italienske etapeløb begynder med en 15,1 kilometer lang enkeltstart, drømmer den 24-årige italiener om at køre sig i løbets lyserøde førertrøje.

Faktisk byder årets Giro d'Italia på i alt tre enkeltstarter. Også på 14. og 21. etape skal rytterne kæmpe mod uret.

- Hvis jeg får min chance på den første enkeltstart i Palermo, vil jeg gribe den med begge hænder. Det bliver fantastisk at køre åbningsetapen iført den regnbuestribede trøje, siger Filippo Ganna til cykelmediet Cyclingnews.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse, men derefter forventer jeg lidelse og hårdt arbejde, fordi Giroen ikke bliver nem. Vores opgave er at passe på Geraint Thomas i 21 dage og gøre det, så godt vi kan.

Enkeltstarten på Sicilien er en sand lækkerbisken for netop watt-monstre som Ganna, der er i gang med sin anden sæson hos INEOS Grenadiers.

Smadrede Cancellaras rekord i Tirreno-Adriatico

Godt nok går det stejlt opad den første kilometer til katedralen i Monreale, men derefter venter en nedkørsel, og de sidste knap seks kilometer er flade.

Filippo Ganna vandt den flade VM-enkeltstart på 31,7 kilometer med næsten 27 sekunder til Wout van Aert på andenpladsen, og tidligere i september vandt han også enkeltstarten i Tirreno-Adriatico.

Her var han 26 sekunder hurtigere end Fabian Cancellara, der hidtil var den rytter, der havde kørt etapeløbets faste enkeltstart hurtigst.

Ganna var bare 10 minutter og 42 sekunder om at køre de 10,1 kilometer.

Nu er han så den første italienske verdensmester i enkeltstart med drømme om mere succes på cyklen.

Giro d'Italia køres fra 3.-25. oktober.