Cykling

Storsponsor trækker sig fra Riis' hold

NTT har besluttet ikke at forny sit sponsorat for cykelholdet efter 2020-sæsonen.

Det har længe været rygtet, men nu er det sikkert: Bjarne Riis skal på udkig efter en ny navne- og storsponsor til 2021-sæsonen.

Holdet meddeler på sin hjemmeside, at teamchef Douglas Ryder har informeret alle medlemmer af organisationen om, at NTT ikke vil fortsætte som sponsor og ender dermed sit seks år lange sponsorat efter 2020-sæsonen.

- Dette er selvfølgelig meget skuffende nyheder, men vi fortsætter med at kæmpe for holdets fremtid og udforsker enhver ny vej for os, skriver holdet på sin hjemmeside.

Nyheden vil ikke ligefrem komme bag på Bjarne Riis, der under Tour de France forklarede, at han var på udkig efter nye sponsorer.

- Vi arbejder på det, og når vi har noget konkret at sige, skal vi nok gøre det. Jeg håber, at jeg snart er i stand til at sige et eller andet, sagde Bjarne Riis til TV 2 SPORT inden 12. etape.

TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra Riis, men dette har endnu ikke været muligt.

Manageren er i gang med sin første sæson som medejer af NTT, og hvis ikke der kommer en ny sponsor, kan det blive den sidste for nu.

Har ikke gennemført købet endnu

Tre danske ryttere kører i denne sæson for NTT. Det er Michael Valgren, Michael Carbel og Andreas Stokbro. Holdet råder også over store navne som Edvald Boasson Hagen, Roman Kreuziger, Domenico Pozzovivo og Giacomo Nizzolo.

Desuden er Lars Michaelsen sportsdirektør, og Lars Bak er assisterende sportsdirektør på holdet.

Bjarne Riis meldte i januar ud, at han var blevet medejer af det sydafrikanske cykelhold og havde købt en tredjedel af det, men under det netop overståede Tour de France fortalte han, at købet ikke var gennemført endnu.

Han kunne også fortælle, at der pågik forhandlinger om fremtiden, og at han var fortrøstningsfuld.

NTT Pro Cycling har tidligere været kendt som Team Dimension Data og MTN Qhubeka.