Cykling

Astana overrasker ekspert: Udtager stjerne til Fuglsangs Giro-mandskab

Jakob Fuglsang er kaptajn på Astana, når Giro d'Italia begynder på lørdag. Ander Gillenea / Scanpix Denmark

Jakob Fuglsang får kompentent hjælp i Giro d'Italias bjerge af en rytter, der netop har gennemført Tour de France og endte som nummer seks samlet.

Kaptajn Fuglsang tager til Giro d’Italia med støtte fra et ”alt i alt ret fornuftigt hold”.

Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, som samtidig er overrasket over særligt ét navn på rytterlisten: Miguel Angel Lopez.

For ni dage siden endte colombianeren nemlig som nummer seks samlet i Tour de France, hvor han også vandt en etape undervejs. Nu skal han allerede finde Grand Tour-benene frem igen, når Giroen begynder i weekenden.

- Det er lidt voldsomt. Han kommer ikke til at bruge så mange penge derhjemme på mad og alt sådan noget, siger Chris Anker Sørensen og tilføjer:

- Det er en hård omgang, og jeg tænker også, at han nok godt kan være lidt ristet, når de rammer sidste uge af Giroen.

Eksperten er ikke den eneste, som er lidt overrasket over udtagelsen. Den anerkendte cykeljournalist Matt Rendell tager skridtet videre og siger, at han er ”forbløffet” over, at det kasakhstanske hold har udtaget Miguel Angel Lopez.

- Jeg er forbløffet over at se Miguel Ángel López i Astanas Giro d'Italia-hold. Det er en hurtig omvæltning, skriver han.

Miguel Angel Lopez vandt 17. etape i årets Tour de France.

Gavner Fuglsangs chance

Den lette colombianer er én af Astana-holdets største stjerner, men ifølge Chris Anker Sørensen kommer det ikke til at ændre ved Jakob Fuglsangs status som ubestridt kaptajn i det italienske etapeløb.

- Han skal være hjælperytter for Jakob Fuglsang. Det er jeg ret sikker på. Han kan ikke køre klassement igen. Det bliver for hårdt efter Tour de France. I Giroen er det vigtigt at have bjerghjælpere. Med Miguel Angel Lopez er det en mand af en helt anden kaliber, Jakob Fuglsang får med.

Astana skriver ikke, hvad deres rytteres roller bliver. Udover Lopez får Fuglsang følgeskab af Aleksandr Vlasov, Manuele Boaro, Fabio Felline, Vadim Pronskiy, Yuriy Natarov og Óscar Rodríguez.

Det hold kan Jakob Fuglsang umiddelbart godt være glad for, mener Chris Anker Sørensen.

- De to kasakhstanske ryttere er ikke Jordens stærkeste. Men omvendt er der Fabio Felline og Manuele Boaro, som er rigtig gode ryttere på det flade. I bjergene har han god støtte, for Vlasov har været flyvende indtil videre.

Giro d’Italia begynder på lørdag i Monreale på Sicilien og slutter den 25. oktober i Milano.

Astanas Giro-mandskab

  • Jakob Fuglsang
  • Miguel Angel Lopez
  • Aleksandr Vlasov
  • Manuele Boaro
  • Fabio Felline
  • Vadim Pronskiy
  • Yuriy Natarov
  • Óscar Rodríguez