Cykling

Dansk rytter skuffet over afskedigelse: - Stemningen har været mærkelig

Rasmus Byriel Iversen er en af i alt ti ryttere, der ikke får forlænget sin aftale med Lotto Soudal. Det har efterladt en trykket stemning på holdet.

Tirsdag meddelte World Tour-holdet Lotto Soudal, at de vinker farvel til ti ryttere, der i de senere år har udgjort en stor del af mandskabet på det belgiske cykelhold.

En af dem er 23-årige Rasmus Byriel Iversen.

I fredags blev han nemlig bekendt med, at han ikke længere skulle være en del af den fremtidige rytterskare i Lotto Soudal, da han modtog et afskedigelsesbrev fra ledelsen.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er meget skuffende ikke at få forlænget sin kontrakt. Jeg har dedikeret mig til holdet 100 procent, men det er, som det er, fortæller rytteren til TV 2 SPORT.

Dermed er der tale om en større rytterudrensning på holdet.

På holdet har der været en lidt mærkelig stemning

Rasmus Byriel Iversen

Opfatter situationen forskelligt

Administrerende direktør John Lelangue understreger, at det er handler om filosofien på holdet, og at det ikke er et spørgsmål om økonomi. Det skriver belgiske Het Nieuwsblad.

Men hos Rasmus Byriel Iversen er forståelsen en lidt anden. Han opfatter afskedigelserne som et forsøg på at rydde op i mandskabets lønhierarki, hvilket har efterladt en underlig atmosfære på holdet.

- På holdet har der været en lidt mærkelig stemning, fordi vi har talt rigtig meget sammen. Og alle, jeg har talt med, har ikke fået forlænget deres kontrakter.

- Det virker, som om at det skyldes en budgetnedskæring. For der er allerede blevet skrevet kontrakt med de ryttere, som har en høj løn, mens der er blevet ryddet op blandt de ryttere, som ligger i midten af lønhierakiet, siger danskeren.

Samtidig slår han fast, at Lotto Soudal gerne vil have øget fokus på talentudvikling og opbygge et yngre hold fremadrettet, og det skal danskeren åbenbart ikke være en del af.

Jobjagt og DM i enkeltstart

Men man skal ikke græde over spildt mælk, og det har den danske rytter heller ikke tænkt sig at gøre.

Han har fuldt fokus rettet mod DM i enkeltstart, som køres lørdag i Skælskør.

Først efterfølgende indleder han jagten på en ny arbejdsgiver.

- Lige nu forbereder jeg mig til DM i enkeltstart, og så skal jeg køre sæsonen færdig på holdet, hvor jeg har to løb tilbage.

- Ellers har jeg har indledt en rasende jobjagt, som min agent tager sig af. Jeg skal bekymre mig så lidt som muligt om det og bare fokusere på cyklingen, siger Rasmus Byriel Iversen.

I skrivende stund deltager Lotto Soudal i etapeløbet BinckBank Classic.