Vuelta a España

World Tour-hold siger farvel til dansker og ni andre ryttere

Mens danske Andreas Kron slutter sig til Lotto Soudal til næste sæson, skal Rasmus Byriel Iversen lede efter ny arbejdsgiver.

Det belgiske mandskab Lotto Soudal er i gang med at gøre hovedrent.

Til næste sæson kommer holdets rytterliste til at se markant anderledes ud. Det står klart tirsdag, hvor det er kommet frem, at de siger farvel til ti af deres ryttere. Det skriver Het Nieuwsblad.

- Det er ikke et budgetspørgsmål. Det her er vores filosofi, siger holdets administrerende direktør, John Lelangue.

Én af dem, der bliver offer for den filosofi og ikke får forlænget sin kontrakt, er danske Rasmus Byriel Iversen. Han skal dermed på holdjagt til næste sæson efter to år på det belgiske mandskab.

Det samme skal ni af hans holdkammerater: Adam Hansen, Tomasz Marczyński, Sander Armée, Nikolas Maes, Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Brian Van Goethem, Jonathan Dibben og Rémy Mertz.

Dermed siger holdet farvel til ryttere, der til sammen har vundet seks Grand Tour-etapesejre.

Ny dansker får ros

Den administrerende direktør fortæller, at de primært erstatter de ti ryttere med unge ryttere fra holdets talenthold.

- Hvorfor har vi et udviklingshold, hvis vi bare lader rytterne forlade holdet?

Trods Rasmus Byriel Iversens afgang bliver det belgiske hold ikke uden danskere i denne kommende sæson. Her slutter Andreas Kron fra Riwal-Securitas sig til holdet, og allerede nu bliver danskeren fremhævet.

- Alle ryttere, som vi forfremmer, har tilbud fra andre World Tour-hold, og nogle af dem, såsom Andreas Kron, har allerede bevist noget. De kommer ikke til holdet på en minimumskontrakt.

Lotto Soudal deltager i øjeblikket i etapeløbet BinckBank Classic.