Cykling

Talent imponerer ekspert - lynhurtigt klar igen efter kolbøtte i grøft

21-årige Mauri Vansevenant fra Deceuninck-Quick Step styrtede kort før mål og måtte derfor vinkel farvel til en potentiel sejr i Flèche Wallonne.

Team Sunwebs unge stjerne Marc Hirschi trak det længste strå, da han vandt den udskudte cykelklassisker Flèche Wallonne onsdag eftermiddag.

Men før sejrsrusen gjorde et andet talent sig bemærket lidt længere tilbage på ruten.

21-årige Mauri Vansevenant fra Deceuninck-Quick Step lå nemlig imponerende i front i hele 198 kilometer, før han måtte se sig slået af for høj fart, da han kom ind i et sving med kun 4,2 kilometer til mål. Han endte dermed efter en kolbøtte i en busk.

- Hold da op! Det er alligevel imponerende, hvor hurtigt han har været oppe igen, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen under løbet.

Efter løbet forklarede en fattet Mauri Vansevenant, hvorfor han havnede ude i en belgisk grøft.

- Jeg kom ind i det med for høj hastighed, og jeg kunne mærke cyklen forsvinde under mig. Jeg prøvede at få den under kontrol, men det var desværre for sent, og så landede jeg i busken. Det gjorde ikke ondt. Men jeg mistede meget tid på det, og det var tid jeg godt kunne have brugt i den sidste del af løbet, siger Mauri Vansevenant til TV 2 SPORT.

I videoen i toppen af artiklen kan man se, hvordan den unge belgier når at rejse sig fra busken og køre videre.

Han er et bekendtskab, vi kommer til at se mere til

Chris Anker Sørensen, cykelekspert på TV 2 SPORT

Og det var der en særlig grund til.

- Jeg ville bare lynhurtigt tilbage på cyklen, for jeg håbede, jeg kunne nå at indhente det, jeg tabte. Hvis jeg ikke var styrtet, så tror jeg godt, jeg kunne have taget sejren i dag, lyder det fra Deceuninck-Quick Step-rytteren.

Her ender Mauri Vansevenant i busken kort før mål.

Ekspert er imponeret

Chris Anker Sørensen, mener ikke, at Mauri Vansevenant havde vundet løbet. Også selvom han havde undgået et styrt.

- Det er måske lige at stramme den. Jeg tror ikke, han havde vundet uanset. Når det så er sagt, er det da en frisk måde at tackle sådan et styrt på, siger han.

Den unge rytter var nødt til at køre til grænsen, fordi han vidste, at hvert sekund talte frem mod målstregen, og han viste da også lovende takter, som helt sikkert vil komme ham til gode fremadrettet.

- Han er et bekendtskab, vi kommer til at se mere til, og han skal nok sidde med i offensiven i fremtidige løb. Det er virkelig stærkt, det han præsterer i dag. Det er så hårdt at tage skridtet op til de store. Det kan jeg selv huske fra dengang, jeg kørte mit første Flèche Wallonne, lyder der fra Chris Anker Sørensen.

Benoit Cosnefroy fra AG2R La Mondiale kom ind som nummer to, mens EF Pro Cycling-rytteren Michael Woods tog en tredjeplads ved løbet, der sluttede på den stejle Mur de Huy-stigning.