Cykling

Uttrup skaber stort resultat: Presser verdensmesteren i klassiker

Danske Cecilie Uttrup Ludwig kørte sig på podiet i Flèche Wallonne, hvor kun verdensmesteren var bedre.

Onsdag formiddag var Cecilie Uttrup Ludwig tæt på at vippe verdensmester Anna van der Breggen af tronen i Flèche Wallonne.

Danskeren pressede den stærke hollænder i finalen på Mur de Huy, hvor van der Breggen dog sejrede til sidst.

  1. Anna van der Breggen, Boels - Dolmans
  2. Cecilie Uttrup Ludwig, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
  3. Demi Vollering, Parkhotel Valkenburg

Med knap en kilometer til mål kørte danskeren sig frem i tredje position. Derfra blev det en placeringskamp mod toppen af Mur de Huy, hvor den nykårede verdensmester Anna van der Breggen tog teten og lagde sig i front.

I lang tid lå Cecilie Uttrup Ludwig som nummer tre, men med cirka 300 meter til målstregen øgede hun tempoet og passerede Vollering. Derfor var det til sidst kun et spørgsmål, om hun ville slutte som nummer et eller to.

- Anna van der Breggen kørte et ret hårdt tempo fra bunden, hvor jeg sad okay. Men jeg ved, man ikke må åbne for tidligt på Mur de Huy, så havde jeg okay is i maven. Til sidst tænkte jeg: ”Nu er det nu,” men så kørte hun lige lidt mere end mig. Men jeg gav den, hvad jeg havde, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

Det blev afgjort kort før stregen, hvor Anna van der Breggen cementerede sin status som regent i Flèche Wallone. Den nykårede verdensmester i både enkeltstart og linjeløb vandt Flèche Wallone for sjette gang i træk, da hun krydsede stregen to sekunder før Cecilie Uttrup Ludwig.

- Det var et hårdt løb, og jeg er glad for at vinde - men jeg følte mig under pres til sidst, siger Anna van der Breggen om sin sejr.

Cecilie Uttrup Ludwigs afslutning på Mur de Huy bliver ikke mindre imponerende af, at hun kæmpede med cykelproblemer kort før finalen.

Med 28 kilometer til mål måtte hun skifte cykel på grund af en punktering, og uden hjælperyttere stod danskeren selv for at køre sig tilbage til favoritterne. Hendes servicebil var heller ikke til megen hjælp i cortegen, da den måtte bremse, mens hun fik en flaske. Det fik Uttrup Ludwig til at kaste flasken tilbage mod bilen, inden hun trådte frustrationen ned i pedalerne og fik kontakt med løbets førende ryttere.

- Jeg tror, jeg fik en forkert dunk. Jeg kan ikke huske, hvornår det præcist svar, siger Cecilie Uttrup Ludwig om episoden.

Betyder den punktering noget for benene op ad den sidste stigning?

- Det er svært at sige, og selvfølgelig tager det lidt kræfter fra én at skulle skifte cykel, men jeg synes egentlig, jeg havde et godt kick.

Topresultatet i Flèche Wallone er et plaster på såret efter et skuffende VM for Cecilie Uttrup Ludwig. Her sluttede hun som nummer otte, fordi batteriet på hendes elektroniske gear løb tør for strøm. Derfor kunne Cecilie Uttrup Ludwig ikke skifte fra den lille til den store klinge på toppen af den sidste stigning, og det betød, at hun kørte hele afslutningen i et alt for lavt gear.

Ud over Cecilie Uttrup Ludwig deltog danske Julie Leth også i det 124 kilometer lange Fléche Wallone. Julie Leth blev nummer 83.