Giro d'Italia

Fuglsang vil kopiere Porte og nå podiet i en Grand Tour

Jakob Fuglsang er blandt Giro-favoritterne. Han håber endelig at indfri egne forventninger i en Grand Tour.

En syvendeplads i Tour de France for syv år siden er karrierens bedste resultat i en Grand Tour for Jakob Fuglsang.

Lørdag klikker han i pedalerne til starten på Giro d'Italia, der har været sæsonens helt store mål, og denne gang skal det være. Fuglsang er blandt de allerstørste favoritter i kampen om den samlede sejr, og Fuglsang drømmer om podiet.

- Jeg håber, dette bliver den Grand Tour, hvor jeg kan leve op til mine egne mål og forventninger, siger den danske Astana-kaptajn på et pressemøde dagen før Giro-starten.

Fuglsang så i år Tour de France i tv, og her så han den erfarne australier Richie Porte nå podiet i Paris som samlet Tour-treer.

Vil opnå det samme som Porte

En kæmpe præstation af Porte efter en karriere med tonsvis af uheld, styrt og tidligere farvel i de største etapeløb.

- Jeg håber, det lykkes for mig, ligesom det gjorde for Richie Porte i Touren. Efter mange år med uheld nåede han endelig podiet, siger Jakob Fuglsang.

Omgivelsernes forventninger har i mange omgange været høje til danskeren forud for især Tour de France.

De er også store forud for årets Giro, hvad også kan ses hos bookmakerne, som har Fuglsang som en af favoritterne. Hovedpersonen bruger dog ikke meget energi på, hvad omgivelserne forventer af ham.

- Hvis jeg ikke når mine mål, er jeg den, der er mest skuffet. Jeg tænker ikke så meget over, hvordan andre ser på det, siger Jakob Fuglsang.