Cykling

Suspenderet Trek-rytter undskylder emoji

Quinn Simmons er suspenderet af Trek-Segafredo, efter han har blandet sig i en debat på Twitter.

Cykelrytteren Quinn Simmons føler sig misforstået i en debat på Twitter, og nu undskylder han den besked, der har fået Trek-Segafredo til at suspendere ham.

I en besked fra holdet forklarer Simmons, at han ikke havde til hensigt at sende et racistisk budskab.

- Til jer der synes, farven på emojien var racistisk, så kan jeg love jer, at det ikke var sådan ment. Jeg vil gerne undskylde til alle, der har fundet det stødende, for jeg er stærkt imod racisme i alle former, udtaler Quinn Simmons.

Hele miseren tager afsæt i en debat på Twitter, hvor den kaotiske tv-debat mellem de amerikanske præsidentkandidater Donald Trump og Joe Biden bliver diskuteret. En hollandsk cykeljournalist skriver på et tidspunkt, at vedkommende ikke ønsker at have Trump-sympatisører i sit feed, hvorefter Simmons svarer: ”Farvel” – ledsaget af en vinkende, mørk hånd.

Den hollandske journalist har siden slettet sin Twitter-konto.

Vil hjælpe Simmons

I den seneste melding fra Trek-Segafredo understreger holdet, at Quinn Simmons ikke er suspenderet på grund af sin politiske overbevisning. Den 19-årige amerikaner er suspenderet for at deltage i en debat på Twitter på en måde, der ikke er en Trek-atlet værdig.

- Alle Trek-medarbejdere skal holde en høj etisk standard, og vores atleter er ingen undtagelse. Vi tror på, at Quinn har en lys fremtid som professionel atlet, hvis han kan udnytte muligheden og udvikle sig som menneske ved at gøre noget godt for cykelsportens fremtid. Vi fortsætter med at hjælpe Quinn så godt, som vi kan, udtaler team manager Luca Guercilena.

19-årige Quinn Simmons har kørt for Trek-Segafredo i hele sin professionelle karriere.