Cykling

Dideriksen tager DM-revanche og vinder enkeltstart

Amalie Dideriksen satte alle konkurrenterne på plads ved DM i enkeltstart.

Amalie Dideriksen tog lørdag revanche for et mislykket DM i linjeløb, da hun vandt det nationale mesterskab i enkeltstart.

Cykelrytteren, der til daglig kører for holdet Boels-Dolmans, var hurtigste kvinde i tiden 30 minutter og 38 sekunder på den 22 kilometer lange enkeltstart med mål i Skælskør.

Det var 15 sekunder hurtigere end Trine Schmidt, der blev nummer to. Birgitte Krogsgaard var 22 sekunder efter Dideriksen på tredjepladsen.

Rejste sig efter DM-skuffelse

Efter to danske mesterskaber i linjeløb på stribe blev årets DM i august en stor skuffelse for Amalie Dideriksen. Hun punkterede tidligt og havnede langt efter de forreste ryttere.

Hun nåede aldrig op igen og kørte omkring 90 kilometer alene, før hun trillede over målstregen i Middelfart som nummer otte.

Lørdag var der ingen slinger i valsen for Amalie Dideriksen, som førte ved begge mellemtider, før hun hamrede i mål som vinder med en gennemsnitlig hastighed på 43 kilometer i timen.

Det er første gang, at hun vinder DM i enkeltstart.

Med til historien hører dog, at hverken Emma Norsgaard Jørgensen eller Pernille Mathiesen stillede op i lørdagens løb.

Senere dyster herrerne om DM-guldet i enkeltstart, og den forsvarende mester Kasper Asgreen er favorit til at gentage triumfen fra sidste år.

Han skal blandt andet kæmpe med Martin Toft Madsen og Johan Price-Pejtersen om titlen.