Giro d'Italia

Fuglsangs vigtigste hjælper styrter ud af Giroen

Som den eneste rytter kom Miguel Ángel López ikke over målstregen på 1. etape.

Giro d'Italia var knap kommet i gang, inden Jakob Fuglsang mistede sin vigtigste hjælper på vej mod et topresultat i løbet.

Colombianske Miguel Ángel López udgik på 1. etape, da han styrtede ud i en bande på enkeltstarten.

Han slog sig så voldsomt, at han ikke kunne fortsætte i løbet.

Astana oplyste kort efter etapeafslutningen, at han var fragtet på et hospital for at bliver undersøgt. Lørdag aften kom der svar på undersøgelserne.

- Røntgenundersøgelsen viste ingen brud. Han fik et dybt sår meget tæt på pulsåren, som han har fået ordnet med en operation, som vil hele i de kommende uger.

- Hvad angår styrtet har Miguel Angel ikke fået nogen alvorlige skader. Han var i stand til at forlade hospitalet til fods og vendte tilbage til holdets hotel, siger holdlægen Serge Niamke.

Jakob Fuglsang må nu cykle de resterende 20 etaper af Grand Tour-løbet uden klatrestærke López, som var tæt på en podieplads i Tour de France.

- For det første og mest vigtige er, vi alle er glade for, at Miguel Angel kunne forlade hospitalet til fods. Jeg håber, Miguel Ángel kommer sig hurtigt. Vi vil uden tvivl savne ham i løbet, siger Fuglsang til holdets hjemmeside.

Rytter røg for tidsgrænsen

Styrtet skete efter 9,4 kilometer af lørdagens enkeltstart.

Miguel Ángel López flyttede hænderne kortvarigt fra enkeltstartsbøjlen til den normale del af styret, da det på tv-billederne så ud som om, at han ramte et bump på vejen.

Ude af balance røg han sammen med sin cykel hårdt ind i barrieren langs ruten.

Luca Covili fra Bardiani-CSF-Faizanè er ligeledes ude af løbet efter én etape. Det er dog af andre omstændigheder, da han ikke nåede inden for tidsgrænsen.

Etapen blev vundet af INEOS' Filippo Ganna, som i sidste vandt verdensmesterskabet i enkeltstart. Han overtager dermed førertrøjen.

Danske Mikkel Bjerg blev nummer tre i sin Grand Tour-debut.

Jakob Fuglsang kom i mål som nummer 100.