Giro d'Italia

Tidligere europamester raser mod Giro-arrangør: - Det var så farligt

Victor Campenaerts er alt andet end tilfreds efter første etape i Giro d'Italia, hvor oliepletter, vejbuler og hård vind forpurrerede konkurrencen.

Hvor meget kan egentlig nå at gå galt på en 15,1 kilometers enkeltstart?

Meget. Også selvom det er i selveste Giro d'Italia, der startede lørdag.

På enkeltstarten styrtede og udgik Jakob Fuglsangs vigtigste hjælper, Miguel Ángel López, på grund af buler i vejen, men han var langt fra den eneste, der havde store problemer med de syditalienske forhold.

- Det var så farligt, siger den tidligere europamester i enkeltstart, Victor Campenaerts, til Cyclingsnews.

Belgieren, der blev nummer otte ved VM i disciplinen i sidste uge, startede som en af de første favoritter, men han styrtede også på etapen og sluttede som nummer 36.

- Vejene var fulde af olie. Hvis du så ruten i Imola (VM-ruten, red.), havde den en ny overflade. Her har de ikke engang gidet at rengøre den.

- Det var nærmest som offroad at køre der med 80 kilometer i timen med buler i vejen og sidevind. Jeg tror ikke, at nogen ryttere kan være tilfredse med forholdene, og jeg er selvfølgelig ikke tilfreds med resultatet, siger Campenaerts.

Rohan Dennis stoppede med at træde

Også etapevinderen Filippo Ganna og enkeltstartsspecialisten Alex Dowsett fra Israel Start-Up Nation var tæt på at ryge i asfalten.

Det samme var den tidligere dobbelte verdensmester i enkeltstart Rohan Dennis. INEOS-rytteren startede stærkt ud, men på et fladt stykke cirka halvvejs på ruten blev han ramt af så voldsom sidevind, at han var ved at miste kontrollen.

- Der var nogle tidspunkter, hvor min cykel blev fanget, hvor jeg faktisk var nødt til at stoppe med at træde, fordi jeg troede, jeg ville ryge på tværs af vejen og ud i hegnet.

- Der besluttede jeg at fortsætte med at køre hårdt, men uden risiko. Jeg tænkte på 21 etaper – ikke kun en enkelt, fortæller australieren, der sluttede som nummer 15.

Mikkel Bjerg hentede en imponerende tredjeplads, mens Jakob Fuglsang blev nummer 100.