Cykling

Topresultat har lært Søren Kragh vigtig lektie for fremtiden

Trods et hårdt program vil Søren Kragh Andersen forsøge at samle kræfter til minimum ét godt resultat i de forestående klassikere.

Søren Kragh Andersen sluttede stærkt af som kaptajn i BinckBank Tour, hvor han med en sejr og en fjerdeplads på de to sidste etaper sikrede sig en andenplads i klassementet.

Og netop det at præstere i rollen som klassementsrytter efter tre hårde uger i Tour de France har lært Sunweb-danskeren en vigtig lektie.

- Jeg skal tro på mig selv. Jeg tvivlede måske lidt på det i de første par dage (af BinckBank Tour, red.), men jeg synes, at jeg efter i dag (lørdag, red.) har fået selvtillid. Jeg havde gode ben til sidst.

- Selvom det selvfølgelig gjorde ondt, kunne jeg se, at jeg var blandt de stærkeste. Så jeg tror bare, at jeg skal prøve at tro på det og give det nogle flere chancer, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT med tanke på fremtidige løb.

I Tour de France - der sluttede ni dage før BinckBank Tour startede - bragede den 26-årige dansker også igennem og vandt to etaper.

- Jeg har ét godt løb tilbage

Søren Kragh sluttede BinckBank Tour blot otte sekunder efter vinderen Mathieu van der Poel.

Topresultatet er blot mere brænde på ambitionsbålet frem mod den forestående periode med klassikere, hvor han i øjeblikket er tilmeldt Gent-Wevelgem og Flandern Rundt.

Derfor handler det nu bare om at holde gang i de allerede hårdtprøvede benmuskler.

- Jeg synes, at jeg kom godt ud af Tour de France. Nu handler det om at gøre de rigtige ting ind til klassikerne. Jeg tror, at BinckBank Tour var en god forberedelse, så jeg er tilfreds.

- Hvis jeg gør de rigtige ting, tror jeg på, at jeg har i hvert fald ét godt løb tilbage i benene, siger Søren Kragh Andersen.

Gent-Wevelgem og Flandern Rundt finder sted henholdsvis 11. og 18. oktober.

Allerede søndag skal flere af danskerens landsmænd i klassikerilden, når det gælder Liège-Bastogne-Liège.